Erbil’e seneler sonra füze düştü: Art arda 12 füze fırlatıldı

IKBY’nin Erbil şehrindeki ABD Konsolosluğu yakınlarına 12 adet füze fırlatıldı. Başbakan Mesrur Barzani, “Erbil korkaklara boyun eğmeyecektir.” diyerek atışların ülke dışından yapıldığını ifade etti.

DÜNYA 13.03.2022, 08:07 13.03.2022, 17:17
Erbil’e seneler sonra füze düştü: Art arda 12 füze fırlatıldı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne bağlı olan Erbil şehrindeki Selahaddin yerleşim birimine füze saldırısı düzenlendi. Bölgede bulunan ABD Konsolosluğu binası yakınlarına düzenlenen füze saldırısında 12 kez patlama yaşandı. Olayın ardından ilk tepkiyi IKBY Başbakanı Mesrur Barzani gösterdi. Füze saldırılarını kınadığını ifade eden Barzani, “Erbil, korkaklara boyun eğmeyecektir.” diyerek atak yapacaklarına yönelik mesajını verdi. Öte yandan vatandaşların evde kalması ve güvenlik güçlerinin talimatına uyması yönünde de çağrıda bulundu.

12 füze, Irak’ın doğu sınırından fırlatıldı

IKBY’ye bağlı Terörle Mücadele Birimi yazılı açıklama gerçekleştirdi. Erbil’in hedef alındığı saldırılarda 12 füzenin de ülkenin dışından, doğu sınırından ateşlendiği kaydedildi. Açıklamada, füze saldırısının hedefinin ABD Erbil Başkonsolosluğu olduğu aktarıldı. Mesrur Barzani’ye yakınlığıyla bilinen bir haber kanalının binasında ise maddi hasar meydana geldi. 



“Halkımızın güvenliği hedef alındı”

Irak Başbakanı el-Kazımi, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunarak şunları ifade etti: “Yaşananları kınıyoruz. Bu olayda halkımızın özgürlüğü ve güvenliği hedef alınmıştır. Güvenliğimizin tehdit edildiği her saldırıya karşı koyacağız. Güvenlik güçlerimiz olay hakkında soruşturma başlatmıştır.”

IKBY Sağlık Bakanlığı açıklamada bulunarak saldırıda herhangi bir yaralanma ya da can kaybının yaşanmadığını duyurdu. 

Yorumlar (0)