Endülüs Parlamentosunda fare kaosu: Oturum yarıda kesildi, yaşananlar kameraya yansıdı

İspanya'nın Endülüs Parlamentosu Genel Kurulu'nun yapıldığı esnada alana giren dev bir fare, önce kaosa, daha sonra oturumun askıya alınmasına sebep oldu.  

DÜNYA 22.07.2021, 10:33 24.07.2021, 20:12
Endülüs Parlamentosunda fare kaosu: Oturum yarıda kesildi, yaşananlar kameraya yansıdı

İspanya'nın Endülüs Özerk Bölgesi'ndeki Endülüs Parlamentosu Genel Kurulu'na dev bir farenin girmesi, Parlamentoda kısa süreli bir kaosa sebep oldu. 

Parlamentoda fare kaosu

Parlamento Genel Kurulu'nda Meclis Başkanı M. Bosquet'in, eski Yönetim Kurulu Başkanı S. Diaz'ın özerk atama ile birlikte Senato'nun bir parçası olması konusunda oylamaya gideceği esnada, boyutları "XL" olarak tanımlanan dev bir fare Parlamentoya girdi. Parlamento üyelerinin "Aman tanrım" bağırışlarının duyulduğu Parlamento’da Başkan Bosquet, aniden çığlık attı. 

Meclis Başkanı Bosquet, daha sonra özür dileyerek meclis üyelerine, "Sakin olun lütfen, baylar ve bayanlar” şeklinde ricada bulunsa da bu sözleri çok etkili olmadı. Kısa süreliğine kaosun yaşandığı oturum esnasında oy kullanmayı unutan milletvekilleri, farenin Parlamentodan çıkarıldığı doğrulanana kadar yerlerine oturmadı. 

Fare çıkarıldı, alkış sesleri yükseldi

Oturum kesintiye uğradıktan sonra kısa süreliğine askıya alınırken, farenin Parlamentodan çıkarılması ile birlikte milletvekilleri arasında alkış sesleri yükseldi. Parlamentoda düzenin yeniden sağlanmasından sonra oturuma devam edildi ve yarım kalan oylama tamamlandı. 

Yorumlar (0)