Endonezya’daki uçak kazası: 46 ölü… Karakutuyu bulamadılar

Endonezya’da kalkıştan kısa bir süre sonra denize düşen uçağa ait parça ve cesetlere ulaşma hala sürüyor… Uçağın düştüğü bölgede karakutuya ise henüz ulaşılamadı.

DÜNYA 11.01.2021, 18:19 12.01.2021, 14:01 Hanife
Endonezya’daki uçak kazası: 46 ölü… Karakutuyu bulamadılar

Basın toplantısı düzenleyen Ulusal Arama Kurtarma Ajansı (BASARNAS) Başkanı Bagus Puruhito, kaza bölgesinde yapılan aramalarda şu ana kadar 37 torba içinde yolculara ait kişisel eşyalar ve uçak kalıntısının yanı sıra 46 torba içinde ceset parçası toplandığı bilgisi verdi.

Karakutunun hala bulunamadığı söyleyen Puruhito, kutunun Laki Adaları ile Lancang arasındaki bölgede olduğunu belirlediklerini ve Endonezya Donanmasından dalgıçların bölgee arama çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.



53 gemiyle geniş çaplı arama kurtarma çalışmaları devam ederken ulaşılan ceset parçalarında kimlik tespit için yapılan DNA testinde sadece bir kişinin kimliği belirlenebildi.

Henüz uçağın düşüş nedenine yönelik resmi açıklama yapmayan yetkililer, karakutunun çıkarılıp incelenmesiyle kazanın nedeninin aydınlatılabileceği belirtildi.



9 Ocak’ta basın toplantısı düzenleyen Ulaştırma Bakanı Budi Karya Sumadi yaptığı açıklamada, 12 kişilik mürettebat ile 50 yolcunun bulunduğu "SJ182" sefer sayılı yolcu uçağının, kalkıştan yaklaşık 5 dakika sonra iletişimin kesilmesinden sonra başkent Cakarta'nın kuzey açıklarındaki Laki ve Lancang Adası arasındaki noktaya düştüğünü söylemişti. 



Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü Adita Irawati ise yaptığı bilgilendirmede, en son iletişimin 9 Ocak’ta yerel saatle 14.40'ta gerçekleştirildiği bildirirken, Endonezya Donanması da,  yolcu uçak enkazının başkent Cakarta sahilinin kuzeyindeki Thousand Adaları açıklarında dört noktaya dağıldığı bilgilendirmesini geçmişti.



Diğer yandan Küresel uçuşları takip eden Flightradar24,  kazaya ilişkin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, uçağın kalkıştan 4 dakika sonra yaklaşık 11 bin fite (3 bin 352 metre) çıktığı, daha sonra ise 1 dakikadan kısa sürede 250 fite düştüğünü, hava trafik kontrolü merkeziyle irtibatının kesildiği belirtilmişti.

Yorumlar (0)