Endonezya'da sokaklar karıştı

Endonezya'da yapılan devlet başkanlığı seçimleri sonrası, seçimlere itiraz edenlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

DÜNYA 22.05.2019, 11:01 22.05.2019, 12:00
Endonezya'da sokaklar karıştı

Endonezya’nın başkenti Cakarta'nın bazı bölgelerinde, başkanlığa aday olan Prabowo Subianto'nun seçimleri kaybetmesine itiraz eden eylemciler sokağa döküldü. Endonezya polisinin dağılın uyarılarını dikkate almayan göstericiler, polise sopalarla saldırdı. Bazı noktalarda ise molotofkokteyli ve havai fişeklerle polise saldırılar düzenlendi.

Polis ise göstericilere göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Olaylarda birçok işi yaralandı, can kaybı olup olmadığı hakkında ise bir açıklama yapılmadı.

Öğle namazı sonrası Seçim Denetleme Kurumu binasının önünde toplanan eylemcilerden teravih namazı sonrasında dağılması talep edilmişti.Seçime hile karıştığını düşünen Büyük Endonezya Hareketi Partisi lideri Subianto vatandaşlara barışçıl gösteriler düzenlemesi çağrısında bulunmuştu.

ÖNLEMLER ARTIRILDI

Endonezyalı yetkililer, gösterilerin büyümesini önlemek için başkent Cakarta’ya binlerce polis takviyesi sağladı.

Endonezya seçimlerinde Endonezya Demokratik Mücadele Partisi adayı ve mevcut devlet başkanı Joko Widodo %55.50 oy alarak tekrar devlet başkanı seçilmişti. Muhalefetteki Büyük Endonezya Hareketi Partisi lideri Subianto ise %44.50 oy almıştı.

Yorumlar (0)