Endonezya’da 6,2'lik deprem: 35 ölü!

Endonezya'nın Sulawesi eyaletinin batısında yer alan Majene şehrinde meydana gelen ve büyüklüğü 6,2 olan depremde ilk belirlemelere göre 35 kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA 15.01.2021, 11:27 16.01.2021, 10:04
Endonezya’da 6,2'lik deprem: 35 ölü!

Ulusal Afet Yönetimi Ajansı tarafından yapılan açıklamada 6,2 büyüklüğündeki depremin merkezinin Majene şehri olduğu ve yerel saatle 01.28'de meydana geldiği belirtildi.

Sulawesi Afet Ajansı'nın başkanı Darno Majid, Majene şehrinde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremde şimdiye kadar 35 kişinin cansız bedenine ulaştıklarını bildirdi.

Bölge genelinde derinden hissedilen yer sarsıntısında 10 evin tamamen çöktüğü ve yaklaşık olarak 100 evin ağır hasar gördüğü bilgisini veren Darno Majid, hasar bölgelerinden bilgi almaya çalıştıklarını, son gelişmeleri anlık olarak kamuoyuna aktaracaklarını kaydetti.

Şu ana kadar yaralı sayısının 637 olarak belirlendiğini ve 15 binden fazla insanın güvenli bölgelere tahliyesinin yapıldığını belirten Darno Majid, ekiplerin bölgede arama kurtarma faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

Batı Sulawesi Valiliği de bir hastane ile bazı kamu kurumlarına ait binaların da hasar gördüğünü, iletişim ve elektrik hatlarında da kopmalar bulunduğunu bildirdi.

Endonezya BMKG (Meteoroloji İklim ve Jeofizik Kurumu) yetkilileri ise muhtemel artçı sarsıntılarda çökme riski bulunan yüksek binalardan halkın uzak durması gerektiği uyarısında bulunmuştu.

Merkez üssü Batı Sulawesi eyaletinin Majene şehrinin 6 kilometre kuzeydoğusunda olan ve yerin 10 kilometre altında oluşan depremin, Makasar ve Palu şehirlerinde de hissedildiği duyurulmuştu.

Yorumlar (0)