Endonezya'da sel: 53 ölü

Endonezya'da şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanda yaşamını yitirenlerin sayısı 53'e yükseldi.

DÜNYA 04.01.2020, 08:24
Endonezya'da sel: 53 ölü

BNPB (Ulusal Afet Ajansı Yönetimi) tarafından yapılan açıklamada, Endonezya'nın başkenti Cakarta ile Depok, Bekasi ve Tangerang şehirlerinin yanı sıra Bogor ve Lebak bölgesinde yılbaşı gecesinden bu yana etkili olan şiddetli yağışların sebep olduğu sel ve toprak kaymalarında 53 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Meydana gelen afette bir kişinin de kayıp olduğu kaydedilen açıklamada, su baskınlarının etkili olduğu bölgelerde arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Geçici barınaklarda bulunanların toplam sayısının 173 bin olduğu bilgisini veren yetkililer, Bekasi bölgesinde selin günlük yaşamdaki olumsuz etkisinin ise devam ettiğini açıkladı.

Yetkililer, sel ve toprak kaymalarının etkili olduğu geniş çaplı alanda temizlik, bakım ve onarım çalışmalarına sürdüğünü bildirdi.

BMKG (Meteoroloji İklim ve Jeofizik Kurumu) da dünkü açıklamasında, 10 Ocak’a kadar devam etmesi öngörülen şiddetli yağışlara karşı uyarı yapmıştı.

Ekvator kuşağındaki Endonezya'da, özellikle ekim ile nisan ayı arasında görülen şiddetli yağışlar sebebiyle sıklıkla su baskınları ve toprak kayması afetleri yaşanıyor.

Yorumlar (0)