Endonezya'da 62 kişiyi taşıyan yolcu uçağı denize düştü!

50’si yolcu olmak üzere 62 kişinin olduğu uçağa ait enkaz parçaları tespit edilirken, Dışişleri Bakanlığı tarafından bir başsağlığı mesajı paylaşıldı.

DÜNYA 09.01.2021, 18:01 10.01.2021, 14:45
Endonezya'da 62 kişiyi taşıyan yolcu uçağı denize düştü!

Endonezya'da son olarak 14.40'ta iletişim sağlanan yolcu uçağı, başkent Cakarta-Pontianak seferini gerçekleştirmek üzere havalandı. Fakat uçağın kalkışından 5 dakika sonra iletişim kesildi.

Ulaştırma Bakanı Budi Karya Sumadi, gerçekleştirdiği basın açıklamasında, kalkıştan yaklaşık olarak 5 dakika sonra irtibatın kesildiği ve içinde 50 yolcu ve 12 mürettebatın bulunduğu 'SJ182' sefer sayılı yolcu uçağının, başkentin kuzey açıklarında bulunan Lancang ve Laki Adası arasındaki konuma düştüğünü belirtti.

Patlama gerçekleştiği iddiası

Bakan Sumadi, Sriwijaya Havayolları'na ait uçağın düştüğü bölge kapsamında geniş çaplı arama kurtarma faaliyetlerine başlandığı bilgisini aktardı.

Uçağın düştüğü yere yakın bölgede bulunan Seribu Adaları'nda yaşayan kişiler ise patlama sesi duyduklarını öne sürdü.

Uçağın enkazına ait parçalar bulundu

Diğer yandan, yerel basın organlarında, denizde söz konusu uçağa ait bazı parçaların bulunduğu ile ilgili görseller paylaşıldı.

Yerel bir devlet yetkilisinin gerçekleştirdiği açıklamada, arama kurtarma faaliyetlerinde dalgıçların enkaz parçaları tespit ettiğini söyledi.

Bir güvenlik yetkilisi, "Denizde kablolar, metal parçalar ve pantolon parçası bulduk." açıklamasında bulundu.

Bir başka yerel medya organı ise cansız bedenlerin de tespit edildiğini duyurdu.

Aktarılan bilgiye göre, uçağın 3 kilometre yükseklikten düştüğü belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama

Öte yandan, Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Endonezya'da meydana gelen feci kaza ile ilgili bir açıklama gerçekleştirdi.

Söz konusu açıklamada, “Endonezya’da başkentten Pontianak şehrine hareket etmekte olan bir yolcu uçağının bugün kalkıştan kısa bir zaman sonra düştüğü ve söz konusu olayda 60’tan fazla insanın hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kardeş ve dost Endonezya halkının acısını kalbimizde yaşıyor, bu feci kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyoruz.” denildi.

Yorumlar (0)