En radikal salgın yasağı: Aşısızlar sokağa çıkamayacak

Avusturya’da COVID-19 aşısı olmayanlar için pazartesi gününden itibaren sokağa çıkma sınırlaması uygulamaya konacak.

DÜNYA 14.11.2021, 23:19
En radikal salgın yasağı: Aşısızlar sokağa çıkamayacak

Başbakan Alexander Schallenberg, bakanlarla birlikte gerçekleştirdiği basın toplantısında, salgınla mücadele kapsamında alınan yeni tedbirleri kamuoyuna duyurdu.

Başbakan, salgına dair son verileri aktardıktan sonra özellikle aşı olmayanların hastalığı çok daha ağır geçirdiğini, yoğun bakım servislerinde yatan hastalarının büyük kısmının aşı olmayanlardan meydana geldiğini dile getirdi. 

Pazartesi günü itibarıyla 12 yaş üstü olup da aşı yaptırmamış bireylere yönelik sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağını belirten Schallenberg, aşı olmayanları bir defa daha aşı yaptırmaya çağırdı.

Başbakan, aşı yaptırmış kişilerle aşı yaptırmayanların aynı konumda değerlendirilemeyeceğinin altını çizerek, alınan tedbirlerle aşı olunmasının teşvik edilmesinin amaçlandığını vurguladı. 

Bahse konu tedbirlere riayet edilip edilmediğinin kolluk kuvvetleri tarafından kontrol edileceğine işaret eden Schallenberg, tedbirlere riayet etmeyenlere yönelik gerekli cezaların uygulanacağını da sözlerine ekledi. 

2 milyon kişiyi ilgilendiriyor

Avusturya'nın Sağlık Bakanı Wolfgang Mückstein da 4'üncü dalganın ülkeyi ciddi bir şekilde etkilediğini, doktorların yeni tedbirler konusunda aynı düşünce olduğuna vurgu yaptı.

Mückstein, pazartesi günü itibarıyla aşı olmamış ve son 6 ay içinde hastalığı geçirmiş bireyler haricinde ülke çapınca tüm gün sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağını, bazı şartlar haricinde yaklaşık olarak 2 milyon aşı olmamış kişinin dışarıya çıkmasına müsaade edilmeyeceğini ifade etti.

Bu doğrultuda, yarın itibarıyla aşı yaptırmayanlar, eğitim, iş, mecburi gereksinimlerin karşılanması ve sağlık sorunları haricinde sokağa çıkma sınırlamasına tabi olacak.

Ülkede son 24 saat içinde 11 bin 552 pozitif vaka görülürken, toplam vaka 959 bin 652’ye ulaştı. Virüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı ise 11 bin 706’ya çıktı.

Yorumlar (0)