En çok vakanın görüldüğü 9. ülke Kolombiya, mültecileri aşılama kararı aldı 

Kolombiya hükümeti, ülkedeki tüm mültecileri aşılama kararı aldı. Kararın, göçmenlerin aşılanma durumu hakkında çıkan tartışmalar sonucunda verildiği öne sürüldü. 

DÜNYA 07.08.2021, 11:06 08.08.2021, 12:12
En çok vakanın görüldüğü 9. ülke Kolombiya, mültecileri aşılama kararı aldı 

Dünya genelinde aşılama kampanyaları sürerken mülteci göçmenleri de devam ediyor. Pandemiye rağmen artan göçler, hükümetleri yeni kararlar almaya itiyor. Kolombiya hükümeti, ülkede çıkan “göçmenlerin aşılanması” hakkındaki tartışmalara son noktayı koyarak sınırları içerisinde kalan tüm mültecilerin aşılanacağını bildirdi. 



Aşı için göçmen kaydı gerekiyor 

Kolombiya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ülkedeki mültecilerin aşılanması için tek şart, göçmen kaydı yaptırmaları. 30 Ağustos 2021 tarihine kadar belediye ve valiliklere göçmen kaydı yaptıranlar, hızlı şekilde aşılanmaya başlayacak. Aşılama çalışmalarında yetişkinlere ve hamilelere öncelik verilecek. Basına yansıyan haberlere göre Kolombiya’da hali hazırda çoğu Venezuelalı olan 2 milyon düzensiz göçmen bulunuyor.  



En fazla vaka görülen 9. ülke 

Hükümet, Kolombiya vatandaşları için ülke genelinde aşılama kampanyalarının sorunsuz şekilde ilerlediğini de bildirdi. Fakat aşılamanın yavaş olması sebebiyle vaka ve ölü sayıları hızlı şekilde artıyor. Ülkedeki son 24 saat verilerine göre 188 kişi daha hayatını kaybetti ve 6 bin 980 vaka tespit edildi. Ülkedeki toplam can kaybı 122 bin 87’ye yükselirken toplam vaka sayısı ise 4 milyon 828 bin 583’ü buldu. İyileşenlerin sayısı, 632 bin 801 oldu. Nüfusu yaklaşık 50 milyon olan Kolombiya, en çok vakanın görüldüğü 9. ülke.  

Yorumlar (0)