Emmanuel Macron’u “yürüyen çiçeğe” dönüştüren karşılama 

Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, denizaşırı temaslarda bulunmak amacıyla Fransız Polinazyası’na ziyarette bulundu. Macron’un çiçekli karşılanışı, sosyal medya kullanıcıları tarafından fotoşop ile abartılınca ortaya oldukça komik görüntüler çıktı. 

DÜNYA 27.07.2021, 13:47 28.07.2021, 10:16
Emmanuel Macron’u “yürüyen çiçeğe” dönüştüren karşılama 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Fransa Denizaşırı Bölgeler Topluluğu” içinde bulunan Fransız Polinezyası’na ziyarette bulundu. Yöresel danslar, resmi kıyafetler ve çiçek kolyelerde karşılanan Macron, siyasi ziyaretiyle değil çiçekli görüntüsüyle sosyal medyada çok konuşulanlar haline geldi. 

Macron’u “yürüyen çiçek” yaptılar 

Macron uçaktan indikten sonra onu karşılayan yetkililerden her biri, Macron’un boynuna çiçekten kolye taktı. Macron’un çok çiçekli haliyle dalga geçen sosyal medya kullanıcıları, çiçekleri fotoşopla çoğaltarak bir video hazırladı.  



Nükleer deneme yapıldı 

Paris yönetimi, Fransız Polinezyası’nda 30 sene boyunca yapılan yaklaşık 200 nükleer denemenin yol açtığı radyasyon seviyesinin saklandığı gerekçesiyle sık sık tepkiyle karşılaşıyor. Bir Fransız kanalından yapılan bir açıklamaya göre Macron hem tepkileri azaltmak hem de Pasifik ile olan jeopolitik anlaşmayı güçlendirmek için bu ziyareti düzenledi. 

Macron’un bu ziyaret sırasında Fransız Polinezyası’nın “stratejik rolü” hakkında konuşması ve nükleer testler sebebiyle yükselen deniz seviyesi hakkında istişare etmesi öngörülüyor. 

Ada sakinleri tazminat bekliyor 

Ada sakinleri, yaklaşık 200 adet nükleer denemenin sonucunda radyasyonun fazla yayıldığını ve bu sebeple vatandaşlar için tazminat istediklerini söylüyor. Vatandaşlar testleri, “ada halkının hayatını göz ardı eden sömürgeci tutumun parçası” olarak görüyor. 



Tazminata ek olarak özür de bekleniyor 

Emmanuel Macron’un, nükleer denemeler sebebiyle zarar gören ada sakinlerinden özür dilemesi de bekleniyor. Zira üst üste gerçekleştirilen nükleer denemelerle birlikte kanser oranlarında büyük artışlar yaşandığı biliniyor. 

Testlerin sona erdirildiği 1996 senesinden bu yana radyasyona maruz kaldığı belirlenen kişilerden yalnızda 63 tanesi ülkeden tazminat almış durumda. 

Yorumlar (0)