Emeklilik reformuna karşı büyük yürüyüş

Fransa'da binlerce kişi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin emeklilik reformuna karşı meşaleli gösteri gerçekleştirdi. 

DÜNYA 24.01.2020, 06:19
Emeklilik reformuna karşı büyük yürüyüş

Birçok sendikanın çağrısıyla Fransa'nın başkenti Paris'te göstericiler, taşıdıkları meşalelerle Nation Meydanı'ndan Republique Meydanı'na kadar yürüyerek emeklilik reformuna karşı tepkilerini bir kez daha dile getirdiler.

Reformun geri çekilmesini isteyen göstericiler, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve reform karşıtı pankartlar taşıdı ve sloganlar attı.

Dijon, Rouen, Lyon Nantes, Bordeaux, Strasbourg ve Rennes gibi şehirlerde meşaleli eylemler yapıldı.

Emeklilik reformu ülkede bir süredir toplumsal sorunlara yol açtı. Reforma karşı 5 Aralık 2019 tarihinden bu yana devam eden grevler, son 34 senenin en uzun süren grevleri oldu. Grevlere protesto gösterileri dahil oldu ve eylemler çoğu zaman şiddete dönüştü.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetimi reformun hayata geçirilmesi, sendikalar ise geri çekilmesi konusunda ısrarını sürdürüyor.

Geçen hafta grevler dolayısıyla SNCF'nin (Fransa Ulusal Demir Yolları Şirketi) 850 milyon avro, Paris ve çevresinde toplu taşımayı düzenleyen RATP şirketinin ise 250 milyon avro zarar ettiği bildirilmişti. Paris'teki restoran ve otellerin uğradığı maddi zararın da 740 milyon avro olduğu belirtilmişti.

Yorumlar (0)