Emekli komutandan Prens Harry'ye tepki: Taliban peşine düşebilir

Afganistan'da görevi sırasında 25 isyancıyı öldürdüğünü belirten Prens Harry, görev döneminde yaşadıklarını anlattığı kitabını 10 Ocak'ta piyasaya sürecek. O dönem Afganistan'daki İngiliz kuvvetlerine komuta eden eski Albay Richard Kemp, Prens Harry'nin kullandığı ifadeleri "düşüncesizce" bulduğunu söyledi. Bu ifadeler nedeniyle bazı Taliban üyelerinin intikam peşine düşebileceğini belirten Kemp, "Prens Harry'nin hayatı tehlikeye girebilir." değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA 06.01.2023, 23:13 08.01.2023, 10:35 Hakan Öksüz
Emekli komutandan Prens Harry'ye tepki: Taliban peşine düşebilir

2003'te Afganistan'a gönderilen ve buradaki İngiliz kuvvetlerine komuta eden eski Albay Richard Kemp, Prens Harry'ye tepki gösterdi. 10 Ocak'ta piyasaya sürülecek kitabında kullandığı ifadeler nedeniyle Prens Harry'yi eleştiren Kemp, "Hayatı tehlikede olabilir." dedi.

Richard Kemp: "Düşüncesizce ifadeler kullandı"

Eski Albay Richard Kemp, yayımlanacak kitabında, Afganistan'da düzenlenen operasyonda 25 kişinin öldürülmesi hakkında "satranç taşlarının tahtadan alınması" yorumunu yapan Prens Harry'nin kullandığı ifadelerin "düşüncesizce" olduğunu söyledi. Kemp, "İngiliz ordusu, Prens Harry'nin iddiasının aksine isyancı Aganları satranç taşı gibi görmüyor." ifadesini kullandı.

"Taliban sempatizanları, intikam peşine düşebilir"

Kitabında kullandığı buna benzer ifadelerden dolayı Prens Harry'nin hayatının tehlikeye girebileceğini söyleyen Richard Kemp, "Taliban üyelerinin intikamcı olduğunu biliyoruz. Bu ifadelerden dolayı Prens Harry'ye zarar vermek isteyebilirler. Öte yandan bu ifadeler, onun imajına da zarar verebilir." dedi.

Spare isimli kitap, 10 Ocak'ta yayımlanacak

Eşi Meghan Markle ile birlikte İngiliz Kraliyet ailesindeki görevlerinden ayrılarak ABD'ye yerleşen Prens Harry, Afganistan'da görev yaptığı sırada yaşadıklarını anlattığı anı kitabını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. "Spare" isimli anı kitabının, 10 Ocak'ta piyasaya sürüleceği kaydedildi. 

Prens Harry, görevi sırasında 25 Afgan'ı öldürmüş

Görevi esnasında 25 Afgan'ı öldürdüğünü öldürdüğünü kaydeden Prens Harry, bu durumu "iyilere zarar vermeden kötüleri ortadan kaldırmak" olarak tanımladı. Kitabında, öldürdüğü isyancılar nedeniyle pişmanlık duymadığını belirten Prens Harry'nin, "Ordu, isyancıları insan olarak görmememiz için bizi eğitti." şeklindeki ifadeleri dikkat çekti.

Yorumlar (0)