Elon Musk’tan doğal gaz ve petrol vurgusu: “Medeniyet için…”

Norveç’te gerçekleştirilen bir konferansta açıklamada bulunan Elon Musk, "Medeniyetin devam etmesini istiyorsak doğal gaz ve petrol kullanmayı sürdürmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

DÜNYA 29.08.2022, 15:57 30.08.2022, 12:04
Elon Musk’tan doğal gaz ve petrol vurgusu: “Medeniyet için…”

SpaceX’in ve Tesla’nın CEO'su olan Elon Musk, Norveç’in Stavanger şehrinde gerçekleştirilen bir enerji konferansına katılım sağladı. Musk burada yaptığı açıklamada, "Kısa dönem için doğal gaz ve petrol kullanılması gerekmektedir. Diğer türlü baktığımızda medeniyette çökmeler yaşanacaktır." dedi.

“10 seneden fazla zamanı alabilir”

Musk doğal gaz ve petrole vurgu yaptığı konuşmasında, "Dünyanın şu na için karşı karşıya gelmiş olduğu en büyük sıkıntılardan bir tanesi, sürdürülebilir ekonomiye ve sürdürülebilir enerjiye geçiş yapmaktır. Bunun oluşması 10 seneden daha fazla bir zaman alabilir." şeklinde konuştu.

“Açık hava deniz rüzgarı üretimi kaynak olabilir”

Edinilen bilgilere göre; Musk açıklamalarının devamında Kuzey Denizi'nde yapılacak olan açık deniz rüzgar enerjisi oluşturmanın, sabit pil paketleri ile beraber değerli bir enerji kaynağı haline gelebileceğini ifade ederek, "Kış aylarında sürdürülebilir bir enerji olanağı yerine geçebilir." dedi.

Yorumlar (0)