Elon Musk, Twitter'dan sonra gözünü oraya dikti: 'İçine kokain koyacağım'

SpaceX ve Tesla’nın CEO'su Elon Musk, 44 milyar dolara Twitter'ı satın almasından 2 gün sonra gözünü Coca Cola'ya diktiğini açıkladı. Dünyanın en zengin iş insanı, kokainin kolaya tekrar eklenmesi için ABD'li dev şirketi almak istediğini duyurdu. Kola, 1800'lü yılların sonunda ilk kez yapıldığında tarifinin içinde kokain vardı.

DÜNYA 28.04.2022, 11:59 28.04.2022, 12:05
Elon Musk, Twitter'dan sonra gözünü oraya dikti: 'İçine kokain koyacağım'

Dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk, Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldıktan sonra bu sefer ise gözünü, başka bir dünya devi şirkete dikti.

Elon Musk, şimdi de Coca-Cola’yı istiyor!

Dünyanın en zengin iş insanı olarak bilinen Elon Musk, Coca-Cola'yı, "kokaini içine geri koymak" için almak istediğini duyurdu. Musk'ın Coca-Cola ile ilgili paylaşımı, Twitter'ı 44 milyar dolarlık bir fiyata satın almasından 2 gün sonra geldi. 

Bununla beraber, Musk'ın Coca-Cola ile ilgili yorumları büyük oranda alay konusu olsa bile birtakım tarihsel gerçekleri de barındırıyorlar. ABD Ulusal Uyuşturucu Suistimali Enstitüsü'ne göre, Atlanta’lı eczacı John Pemberton, 1885'te içeceği ilk defa ürettiğinde kokain yasaldı.

O dönemler Pemberton'ın tarifi, koka yapraklarından sağlanan bir kokain özütü içeriyordu. Pemberton, söz konusu içeceği "beyin toniği”, "patentli bir ilaç" ve entelektüel içecek" şeklinde değerlendirdi. The Coca-Cola Company hakkında yazılmış olan 1988 tarihli bir New York Times makalesi, başlangıçta içeceğe kokainin ilave edildiğini fakat 1900'lü yıllarda içecekten çıkarıldığını da açıkladı. 

Musk’a, satın alınacak şirket önerileri!

Musk'ın Coca Cola ile ilgili viral olan tweetine, ABD Başkanı Biden’ın oğlu olan Hunter Biden'ın belgelenmiş uyuşturucu kullanımına eleştirilerde bulunan Temsilciler Meclisi üyesi Lauren Boebert'ten de bir cevap geldi. Musk’a yanıt veren Boebert, "Hunter senden iyilik mi istedi?" şeklinde bir soru sordu. Diğer yandan 50 yaşındaki Musk'ın, Twitter'ı aldığını açıkladığı günden beri, platform kullanıcılarının büyük bir bölümü, daha sonra hangi firmaları satın alması gerektiği ile ilgili ona tavsiyelerde bulundu. Bir Twitter hesabı, Musk'ın "Firefly" isimli dizinin yeşil ışıklı bir diğer sezonunu satın almak için "Fox'u satın alması" gerektiğini kendisine iletti. Musk ise "Aslında bilim kurgu konulu bir bilim kurgu dizisi muhteşem olurdu” cevabını verdi. Öte yandan Twitter’ın, Elon Musk tarafından satın alma işlemlerinden beri kullanıcı sayılarında ciddi dalgalanmalar gördü. ABD’de politik açıdan sol eğilimli kullanıcılar, binlerce takipçi kaybederken, sağ eğilimli hesapların ise bunun aksine takipçi kazandığı belirtildi.

Yorumlar (0)