Elon Musk'tan ilginç tepki: "Evde Kal" demek faşistlik!

Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yapılan "Evde kal" çağrılarına tepki göstererek, "Bu faşistlik, insanlara kahrolasıca özgürlüklerini geri verin." ifadelerini kullandı. 

DÜNYA 30.04.2020, 12:50
Elon Musk'tan ilginç tepki: "Evde Kal" demek faşistlik!

Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele etmek için yapılan "Evde kal" çağrılarını eleştirdi. 

Musk, Tesla’nın ekonomik durumunun değerlendirildiği bir toplantının ardından açıklamada bulundu.

"İnsanların özgürlükleri yanlış ve korkunç yollarla ellerinden alınıyor"

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) neden olduğu ekonomik durgunluk karşısında sakinliğini koruyamayan Musk, şu ifadeleri kullandı:

"Ben açıkçası bu durumu insanları zorla evlerine hapsetmek olarak nitelendiriyorum ve bu, bence anayasal haklara aykırı. İnsanların özgürlükleri yanlış ve korkunç yollarla ellerinden alınıyor. İnsanlar Amerika'ya bu nedenle gelmedi ya da Amerika'yı bu nedenle inşa etmedi."

"İşte bu faşistlik"

Musk, insanların evlerinden çıkmamaları gerektiğini söylemenin "faşistlik" olduğunu belirterek, "Eğer birileri evde kalmak istiyorsa, bu harika ve bunu yapabilmeliler. Ancak onlara evlerini terk edemeyeceklerini ve terk ederlerse ceza alacaklarını söylemek: İşte bu faşistlik. Bu demokratik değil, bu özgürlük değil. İnsanlara kahrolasıca özgürlüklerini geri verin." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)