Elon Musk personellerine rahat vermiyor! Evden çalışanlara çağrı yaptı

Koronavirüs pandemisi ile bütün dünyada kabul gören evden çalışma sistemini sonlandıran Elon Musk, personellerinin çalışma şeklini tek tek kontrol ediyor.

DÜNYA 01.07.2022, 16:55 02.07.2022, 17:42
Elon Musk personellerine rahat vermiyor! Evden çalışanlara çağrı yaptı

Tesla’nın CEO’su Elon Musk haziran ayının başlarında, “Pandemi döneminden çıkıyoruz. Evden çalışmak bundan sonra kabul edilemez. Ofise gelmeyenler işten çıkarılacaktır” açıklamasında bulunmuştu. Musk, bu defa da personellerini e-posta atarak uyarmaya başladı.

E-posta gönderiyor

Edinilen bilgilere göre Elon Musk, personellerinin ofise gelip gelmediğini devamlı olarak kontrol ediyor.

Elon Musk personellerini e-posta atarak uyarıyor. Yolladığı e-postanın içerisindeki metinde, “Tarafınıza yollanan bu e-postayı, 28 Haziran günü tamamıyla bitirilen evden çalışma kapsamında alıyorsunuz. 1 aylık süre boyunca Tesla tesisine giriş yapmadığınız görünmektedir. Size ait olan giriş kartınızda bir kayıt bulunmamaktadır” ifadeleri yer aldı.

“İşe gelememe sebebini sunmak zorundalar”

Elon Musk’ın gönderdiği e-postada "Bu mesaj bir hatırlatmadır. Bütün personellerin tam zamanlı olacak şekilde ofise dönmesi gereklidir" yazdığı söylenirken, bu şekilde e-posta gönderilen çalışanların işe gelmeme sebeplerini merkezi bir izleme noktasına ve bölüm yöneticilerine bildirmesinin gerekliliği vurgulandı.

Tesla çalışanlarının ise bu konuda rahatsız olduğu ifade ediliyor. Hatta bir çalışanın, “Yapılan bu durum bana çok yanlış geliyor. Beni aşırı şekilde rahatsız etti diyebilirim. Hislerimi tam manasıyla anlatamıyorum. Bu davranış aşırıya kaçılmış gibi geliyor. Hepimizi kontrol etmeye çalışıyor. Bu davranış bize saygısızlık" dediği aktarıldı.

Farklı bir çalışan ise konuyla alakalı olarak, "Personellerin ofise gelmesini istemek tamamıyla yanlış bir düşünce değil, fakat bu davranışı aşırıya kaçıyor" dedi.

Personellerden biri ise, "Elon Musk, insanlara araba aldırmak için ofise götürüp getirmek istiyor” ifadelerini kullandı.

“Burası şube değil, Tesla ana ofisi”

Haziran ayının başarında Elon Musk, “Uzaktan çalışma artık kabul edilemez” isimli bir e-postayı Tesla’nın yönetim grubuna atmıştı. E-postada, “Evinden çalışacak kişiler ofiste haftalık en az 40 saati doldurmalı. Eğer bunu yapmak istemiyorlarsa Tesla’dan çıkmak zorunda kalacaklar. Burası bir şube değil, ana Tesla ofisi” demişti.

Yorumlar (0)