Elon Musk'ın Twitter çıkmazında yeni gelişme: 44 milyar dolarlık anlaşmaya onay!

Twitter'ın hissedarları, şirketi 44 milyar dolara satın almak için Elon Musk ile yapılan anlaşmayı onayladı. Bu karar, firmayı satın almaktan vazgeçtiğini duyuran Musk ile mahkemede karşı karşıya gelinmesine onay manasına da geliyor.

DÜNYA 14.09.2022, 09:50 14.09.2022, 16:54
Elon Musk'ın Twitter çıkmazında yeni gelişme: 44 milyar dolarlık anlaşmaya onay!

Twitter yatırımcılarının katıldığı konferans görüşmesinde söz konusu satış onaylandı.

44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasına onay

Twitter'ın anlaşmanın gereklerine uymadığını öne süren Elon Musk, platformdaki sahte ya da spam hesaplarla ilgili yanlış bilgi verildiğini belirtiyordu.

Twitter ise reklam görebilen aktif kullanıcıların sadece yüzde 5’inin ‘bot’ olduğunu öne sürüyor.

Sosyal medya devinin hisselerinin piyasa değeri 32 milyar dolar civarında seyrediyor.

"Teklifi geri çekemez"

Twitter yönetimi Musk’ın 44 milyar dolar değerindeki teklifini geri çekemeyeceğini aktarıyor.

Yatırımcıların söz konusu satışı onaylaması, Twitter yönetiminin mahkemeye gitme yönündeki kararına da yeşil ışık manasına geliyor.

Ekim ayında taraflar, Delaware'de hakim karşısına çıkacak. Bir hakim, Musk’ın firmayı teklif ettiği fiyattan alıp almayacağını karara bağlayacak.

Bu davada, Musk’ın hukuk ekibinin önemli bir tanığı bulunuyor.

Firmanın eski siber güvenlik müdürü Pieter Zatko, Senato Adalet Komisyonu karşısına çıktı. Güvenlik standartları anlamında Twitter'ın 10 yıl geride olduğunu öne süren eski çalışan, firmanın halkı yanlış yönlendirdiğini iddia etti.

Eski yöneticinin ifadeleri kullanılabilecek

Musk’ın savunmasında Pieter Zatko, önemli bir isim olabilir. Eski çalışan, Twitter'da açıklanandan daha çok sahte ya da spam hesap olduğu iddiasına destek vermişti. Komisyon oturumunda Zatko, bu konuyla ilgili detaya girmedi. Fakat verdiği ifadenin, Twitter - Musk davasında kullanılabileceği bir hakimin kararıyla onaylandı. Twitter yönetimi, Zatko’nun iddialarının gerçek olmadığını, şirketten kovulan bir personel olduğunu duyurmuştu.

Yorumlar (0)