Elon Musk hakkında inceleme: “Bu oyun bitmeli”

Elon Musk ve Twitter arasındaki mahkeme süreci devam ediyor. Twitter tarafından mahkemeye gönderilen belgelerde, Elon Musk adına 44 milyar dolarlık satın alma protokolündeki tutumu sebebiyle federal yetkililerin inceleme gerçekleştirdiği belirtti.

DÜNYA 14.10.2022, 10:51 14.10.2022, 18:05
Elon Musk hakkında inceleme: “Bu oyun bitmeli”

SpaceX ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk ve Twitter arasındaki mahkeme süreci devam ediyor. Uzunca bir süredir gündemde olan konu ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

Satın alma sırasındaki tutumu konuyu farklı bir yere taşıdı

Londra merkezli bir basın kuruluşunun haberine göre, mahkemeye yeni belgeler götüren Twitter, Elon Musk adına 44 milyar dolarlık ödemesi bulunan satın alma anlaşmasında sergilediği davranışlar sebebiyle federal yetkililerin inceleme gerçekleştirdiğini belirtti.

Belgelerin içeriğinde Musk adına inceleme sağlandığından bahsedilse de araştırmaların odak noktasında tam olarak neyin bulunduğu ya da incelemelerin hangi yetkililerce sürdürüldüğü yer almadı.

Twitter belge istiyor, Musk göndermiyor

Elon Musk’a protokolü tamamlaması adına temmuz döneminde dava açan Twitter TWTR.N Tesla firmasının TSLA.O avukatlarının talep ettiği belgeleri göndermediği ve neden olarak ise “soruşturma mahremiyetini” gösterdiğini söyledi.

Eylül ayının sonlarına doğru Musk’ın avukatlarının istenilen belgeler için “özel kayıt” dediğini dile getiren Twitter, söz konusu belgelerin alıkonulmasını talep etti. Belgelerde Borsalar Komisyonu’na (SEC) ve ABD Menkul Kıymetler yollanan bir e-mail ile Federal Ticaret Komisyonu’na (FTC) gönderilmiş olan bir sunum bulunuyor.

Musk’ın avukatından Twitter’a yanıt

Twitter tarafından mahkemeye verilen belgelerde ise “Bu perdeleme oyunu devam etmemeli. Sona ermeli.” cümlesi yer aldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Musk’ın avukatı, basın kuruluşuna şu ifadelerde bulundu, “Twitter’ın mahkemeye göndermiş olduğu belgeler tamamıyla bir hedef şaşırtmadır. Federal incelemeye tabii tutulanlar aslında Twitter yetkilileridir.”

Yorumlar (0)