Elizabeth’in cenaze programı belli oldu

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth için resmi cenaze merasiminin 19 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirileceği bildirildi.

DÜNYA 10.09.2022, 22:49 11.09.2022, 16:44
Elizabeth’in cenaze programı belli oldu

Buckingham Sarayı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, geçtiğimiz perşembe günü yaşamını yitiren Kraliçe II. Elizabeth için cenaze merasiminin 19 Eylül’de, İngiltere'nin başkenti Londra’da bulunan Westminster Abbey Kilisesi'nde gerçekleştirileceğini belirtildi. 

Elizabeth ve eşi Prens Philip, 1947 tarihinde, tarih boyunca kraliçelerin ve kralların taç giyme merasimlerine de ev sahipliği yapan bahse konu kilisede dünyaevine girmişlerdi.

Dünyanın dört bir köşesinden devlet başkanlarının da hazır bulunacağı merasime yaklaşık olan iki bin kişilik üst düzey protokolün iştirak etmesi bekleniyor.

19 Eylül resmi tatil ilan edildi

Bu sabah resmen ülkenin yeni kralı olan Kral III. Charles, Elizabeth'in cenaze merasiminin gerçekleştirileceği günün İngiltere'de resmi tatil ilan edilmesini yönünde karar verdi.

Cenaze merasiminin ve resmi tatil gününün ardından İngiltere'de matem sürecinin de sona ermesi bekleniyor.

Prens William'dan duygusal paylaşım

Prens William ise Galler Prensesi ve Galler Prensi'ne ait sosyal medya hesaplarında paylaştığı notta, dünyanın çok önemli bir lider, kendisinin ise büyükannesini yitirdiğini ifade etti.

Kral III. Charles’ın akabinde tahtın ilk varisi konumunda yer alan William, “Bugünün bir gün geleceğini çok iyi biliyordum. Ancak babaannemin olmadığı bir yaşamın gerçekliğini hissetmemiz biraz vakit alacaktır. Kral olan babamı en iyi şekilde destekleyerek Kraliçe II. Elizabeth’in hatırasını onurlandıracağım.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)