Elizabeth sarayı terk etti

İngiltere’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının 21’e yükselmesi ülke çapındaki büyük paniğe sebep oldu. 93 yaşındaki Kraliçe Elizabeth de çalışanlarıyla birlikte Buckingham Sarayı’nı terk etti.

DÜNYA 15.03.2020, 12:58
Elizabeth sarayı terk etti

İngiltere’de Covid-19 (yeni tip koronavirüs) nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 21’e yükselirken Kraliçe II. Elizabeth de diğer İngiliz vatandaşları gibi virüs korkusuna kapıldı.

Elizabeth, hükümetin acil durum komitesi toplantısı sonrasında Buckingham Sarayı’nı terk etti.

Karantinaya alındı

93 yaşındaki Kraliçe ve 98 yaşındaki eşi Prens Philip, Sandringham’daki Windsor konutunda karantina altına alındı.

İngiliz the Sun gazetesine konuşan saraydan bir kaynak, “Kraliçe’nin sağlık durumu iyi, ancak onun için en iyisi taşınması oldu. Pek çok çalışanı da Covid-19 sebebiyle paniğe kapılmış durumdaydı. Kraliçe, ayrılana kadar sarayda pek çok kişiyle buluştu. Ancak 94 yaşına girmesine haftalar kaldı ve uzmanlar kendisine zarar verecek konumdan çıkarılmasının en doğrusu olduğuna inanıyor” şeklinde konuştu.

Etkinlikler erteleniyor

II. Elizabeth'in Cuma günü yapması planlanan Cheshire ve Camden ziyaretleri virüs salgını yüzünden ileri bir tarihe ertelendi. Ayrıca Kraliçe’ye her yıl mayıs ayında gerçekleştirdiği geleneksel bahçe partisini de hazirana ertelemesi önerisinde bulunuldu.

Halkın arasına girmişti

Elizabeth Mart ayının başlarında, salgının görevleri yerine getirmeyi engellememesi gerektiği ve "zorunlu hale getirilen tavsiyeler" olana kadar "sakin kalarak hayata devam etmek gerektiği" açıklamasında bulunmuştu.

Hatta, 9 Mart'ta yapılan Commonwealth Day (Milletler Topluluğu Günü) kutlamasında halkın arasına karışan Elizabeth, İngiliz vatandaşlarına "paniğe gerek yok" mesajı vermişti.

Yorumlar (0)