El Clasico bir kez daha ertelenebilir

İspanya 1. Futbol Ligi La Liga'nın 10. haftasında 26 Eylül günü oynanması gereken Barcelona-Real Madrid maçı yine güvenlik tehdidi altında. El Clasico olarak adlandırılan maç, Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı grupların çıkardığı olaylardan dolayı 18 Aralık'a ertelenmişti.

DÜNYA 11.12.2019, 19:09 11.12.2019, 19:14
El Clasico bir kez daha ertelenebilir

Katalonya'daki ayrılık yanlısı sivil girişimlere önderlik yapan "Demokratik Tsunami" adlı grup, sosyal paylaşım sitelerinden yaptığı açıklamada, El Clasico'yu bloke etme çağrısında bulundu.

İspanyol basınında söz konusu ayrılıkçı grupların maç günü Real Madrid takımının veya hakemlerin stada gelişini engelleyebileceğini, karşılaşma esnasında sahaya inip maçı durdurabileceğini veya stadyum çevresinde taşkınlıklar yaratabilecekleri gündeme geldi.

Real Madrid takımının, Nou Camp Stadı'nda 18 Aralık Çarşamba günü yerel saat ile 20.00'da (TSİ 22.00) başlayacak karşılaşmayla aynı günde Barcelona'ya gelmesi öngörülürken, Madrid ekibi için olağanüstü güvenlik önlemleri alınacağı ifade edildi.

Katalonya sorununu dünya gündemine taşımak için aylardır protestolar düzenleyen Katalonyalı ayrılık yanlılarının, global arenada önemi olan ve birçok ülke televizyonu tarafından canlı yayınlanan El Clasico'yu fırsat olarak kullanacakları tahmin ediliyor.

İspanya Futbol Federasyonu'ndan ise, maçın oynanmasını tehdit eden durumlar oluşması durumunda gerekli disiplin kurallarının uygulanacağı açıklanarak, El Clasico'nun bir kez daha ertelenebileceğinin sinyalleri geldi.

Öte yandan, İspanyol yargısından kaçan ve son 2 yıldır Belçika'da yaşayan eski Katalonya Başkanı Carles Puigdemont da "Demokratik Tsunami" grubuna destek verdi.

Puigdemont, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Demokratik Tsunami, demokrasi ve özgürlük eylemlerine 18 Aralık'ta devam ediyor. Bağımsızlık, özgürlük ve demokrasidir. İspanya'nın dışlayarak, susturarak ve korkutarak baskı yaptığını tüm dünya duymalı." paylaşımında bulundu. 

Yorumlar (0)