El Chapo'nun eski eşi TV yıldızı olacak

Meksikalı uyuşturucu karteli "El Chapo" (Bücür) lakaplı Joaquin Guzman’ın eski güzellik kraliçesi eşi Emma Coronel Aispuro'nun bir televizyon programının yeni sezonuna dahil olacağı belirtildi.

DÜNYA 13.11.2019, 10:54 13.11.2019, 10:59
El Chapo'nun eski eşi TV yıldızı olacak

Bir dönem Forbes En Zenginler Listesi'nde bulunan ve uzun zamandır aranan bir isim olan "El Chapo" (Bücür) lakaplı Joaquin Guzman, 2001 yılında Meksika'daki bir hapishaneden çamaşır taşınan el arabasına saklanarak kaçmıştı.

Guzman, 2001 ve 2015 yıllarında Meksika'da iki yüksek güvenlikli cezaevinden kaçmasının ardından 2016 yılının Ocak ayında yeniden yakalanmış ve ABD'ye iade edilmişti. Guzman, ABD'nin New York eyaletinde görülen davada müebbet hapis cezası almıştı. 

En dikkat çeken isimlerden oldu

Guzman'ın eski güzellik kraliçesi eşi Emma Coronel Aispuro, mahkeme sürecinde en dikkat çekenler arasında yer aldı. 

Uyuşturucu kartelindeki hayatı anlatılacak

Aispuro'nun yakında "Cartel Crew" (Kartel Ekibi) adlı reality şovunun ikinci sezonuna dahil olacağı bildirildi.

Önümüzdeki hafta VH1 televizyonunda yayınlanacak olan programda Asipuro’nun uyuşturucu kartelindeki hayatı ele alınacak. 

Asipuro’nun 2015 yılında Guzman’ın hapisten kaçma planında kilit rol oynadığı ileri sürülüyordu. 

Oğlunun tutuklanması "savaş" çıkarmıştı

"El Chapo" (Bücür) lakaplı Joaquin Guzman'ın oğlunun ekim ayında tutuklanması, olayın yaşandığı Culiacán şehrini resmen savaş alanına çevirmişti. Operasyonu düzenleyen güvenlik güçleri, can kaybını engellemek için Ovidio Guzman Lopez'i serbest bırakarak geri çekilmek zorunda kalmıştı.

Guzman, Meksika'da 2006 yılında başlayan "uyuşturucu savaşları"nın en ünlü figürlerinden biri. Guzman, 2016'da Meksika'da tutuklanmasının ardından 2017 yılında yargılanması için ABD'ye gönderilmişti.

Meksika'yı birbirine katan "El Chapo" kim?

Yoksul bir hayat süren Guzman, ABD'ye kaçakçılığını yaptığı eroin, esrar, kokain ve metamfetamin sayesinde tüm dünyada etkin bir uyuşturucu imparatorluğu kurdu. Guzman'ın kurduğu uyuşturucu karteli, yaptığı kaçakçılık ve infaz eylemleri de sayesinde ünlü kaçakçı Pablo Escobar'dan sonra en büyük uyuşturucu baronu olarak adlandırılıyor.

Guzman'ın, tutuklanıp serbest bırakılan Ovidio da dâhil 12 çocuğu olduğu tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)