Ege’de Yunan barbarlığı görüntülendi

Barbar Yunanistan, insanlığı uçsuz bucaksız denizlerde ölüme zorluyor. 26 sığınmacı Sisam'a varmak üzereyken Yunan bayrağı taşıyan yüzleri maskeli grubun makineli silahlı saldırısına uğradı. Maskeli grup motoru vurdu ve botun plastik bölümlerini kanca ile patlattı. 13 Mayıs'ta yaşanan olayda maskeli grubun Yunan sahil güvenlik görevlileri olduğu belirlendi.

DÜNYA 19.06.2020, 08:06
Ege’de Yunan barbarlığı görüntülendi

Atina yönetiminin talimatıyla Yunan sahil güvenlik güçlerinin mültecilere uyguladığı barbarlıklara bir kanıt daha sunuldu. Haberin sahibi ise ortak araştırma yapan üç basın kuruluşu: Report Mainz, Lighthouse Reports ve Alman Der Spiegel. 

Report Mainz, Lighthouse Reports ve Alman Der Spiegel haberde 13 Mayıs 2020 Çarşamba günü Ege Denizi'nde yaşanan bir barbarlığa dair video görüntüleri kullanıldı. Görüntülerde Yunan bayrağı taşıyan yüzleri maskeli insanlar, içinde mültecilerin olduğu bota silahlarla ateş ediyor ve daha sonra botun motorunu tahrip ediyor. Ardından bota yanaşan yüzleri maskeli grup, ellerindeki kanca ve denizcilikte açavela gönderi olarak tabir edilen ucu delici metal çubuklarla botun plastik bölümleri delinerek patlatılıyor.

Yunan Sahil Güvenlik personeli olduğu tespit edilen yüzleri maskeli grup daha sonra patlattıkları şişme cankurtaran salını Türk karasularına doğru sürüklüyor ve açık denizde ölüme zorluyor.

Alman Der Spiegel haberinde mültecilerin botlarının patlatılarak Türkiye'ye doğru itilmesinin uluslararası hukuka ve Avrupa Birliği Temel Haklar Bildirgesi'ne aykırı olduğunun altını çizdi. Alman Der Spiegel, yaşananları cep telefonuyla çeken ve o sırada salda bulunan sığınmacılardan Filistinli Amjad Naim'in ağzından olayın nasıl geliştiğini aktardı.

Önce ateş açıldı ardından bot patlatıldı

Filistinli mülteci Amjad Naim’in de aralarında bulunduğu 26 kişilik mülteci grubu, 13 Mayıs günü botla Yunan karasularına doğru açıldıktan sonra Grup Sisam Adası’na varmak üzereyken bir helikopter sesi duydular. Ardından yüzleri maskeli bir grubun bulunduğu Yunan bayraklı bot, mültecilerin botuna yaklaştı. Maskeliler önce suya ardından mültecilerin botunun motoruna ateş açtılar ve motoru patlattılar, daha sonra ise botu kanca ile batırdılar.

Ölüme terk ettiler

Mülteciler önce maskeli grubun içinde bulunduğu deniz aracının güvertesine alındı ardından yuvarlak bir şişme cankurtaran platformuna bindirildi. Yüzücü amaçlı değil, su üzerinde kalabilme amaçlı üretilen şişme cankurtaran platformu, 18 metrelik Panther tipi bir Yunan sahil güvenlik gemisi ile Türkiye kıyılarına doğru sürüklendi ve grup Türkiye sularına yaklaşıldığında orada ölüme terk edildi. Panther tipi Yunan sahil güvenlik gemisinin, mültecilerin üzerinde durduğu platformu nasıl çektiği ise Filistinli mülteci Amjad Naim’in cep telefonuyla kaydettiği görüntülerde bulunuyor. Yüzmeye uygun olmayan platform çekilirken su alıyor.

Yorumlar (0)