"Düşen uçakla ilgili içimde çok kötü bir his var!"

ABD Başkanı Trump, dün sabaha karşı İran'ın başkenti Tahran'da düşen uçak hakkında önemli bir açıklama yaptı.

DÜNYA 09.01.2020, 20:15 09.01.2020, 20:59
"Düşen uçakla ilgili içimde çok kötü bir his var!"

ABD Başkanı Trump, dün sabaha karşı İran'ın başkenti Tahran'da düşen uçak hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"Birileri hata yapmış olabilir"

Trump, 176 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan uçağın düşüşü hakkında "Çok trajik bir olay. Çok zorlu bir bölgede uçuyordu ve birileri hata yapmış olabilir. İdeal olan kara kutunun Boeing'e verilmesi. Başka ülkeye de verebilirler. Çok kötü bir şey olduğuna yönelik bir hissiyatım var" şeklinde konuştu.

Başkan Trump, "Bazıları yaşanan şeyin mekanik bir arıza olduğunu söylüyor, ben böyle olduğunu düşünmüyorum" diye ekledi.

Ek yaptırımlar onaylandı!

ABD Başkanı, İran'a yönelik yeni ekonomik yaptırımları onayladığını ve Hazine Bakanlığı'nın açıklamasının ardından yaptırımların yürürlüğe gireceğini de ekledi.

"NATO" değil "NATOME"!

Donald Trump, dün NATO'nun Orta Doğu'da daha fazla rol üstlenmesi gerektiğine yönelik açıklamasını yineledi ve kendi üslubuyla NATO'nun adını değiştirecek şekilde "Orta Doğu’da ABD askerlerinin olmasındansa NATO askerlerinin olmasını tercih ederim. NATO Ortadoğu'yu da kapsayacak şekilde genişlemeli. NATO ve Orta Doğu. NATO için yeni bir ad buldum: NATOME" ifadelerini kullandı. Trump, NATO'nun ismine Orta Doğu'nun İngilizce adı olan "Middle East"in kısaltması olan "ME"yi de ekledi.

Reuters: ABD'nin elinde görüntüler var!

Reuters haber ajansı, Trump yönetiminden aldığı bilgilere göre ABD'nin uçağın bir füzeyle vurulması üzerine düştüğünden emin olduğunu iddia etti. Reuters'ın haberine göre Trump yönetiminin elinde uçağın düşürülüş anına ait uydu görüntüleri mevcut.

ABD hükümetinden yetkililer, Reuters'a uçağın İran hava savunma sistemleri tarafından "yanlışlıkla" düşürüldüğünü aktardı.

Yorumlar (1)
Pelin 4 yıl önce
Bencede