Dünyayı sarsan haber: Kanada'da 182 çocuk mezarı daha bulundu

Kanada'nın British Columbia eyaletinde faaliyet gösteren eski St. Eugene Misyon Okulu'nun yakınında 182 kayıt dışı mezar daha bulunduğu öğrenildi.

DÜNYA 30.06.2021, 21:46 01.07.2021, 13:39
Dünyayı sarsan haber: Kanada'da 182 çocuk mezarı daha bulundu

Ülkede en önde gelen yerli halk topluluğu olan First Nation tarafından gerçekleştirilen açıklamada, B.C. eyaletinin güneyinde bulunan Cranbrook kentine yakın bir alanda 182 kayıt dışı mezar tespit edildiği aktarıldı.

Eski bir yatılı okul olan St. Eugene Misyon Okulu'na yakın bölgede radarlarla keşfedilen mezarların yaklaşık olarak 1 metre derinliğinde olduğu bilgisine yer verildi.

"1912-70 yılları arasında faaliyet gösterdi"

Ktunaxa Milleti şeflerinden Jason Louie, bahse konu okulun, bölgede 1912-70 yılları arasında faaliyet gösterdiğini ve ardından golf sahası kenarındaki okul binasının kumarhane ve dinlenme yerine dönüştürüldüğünü dile getirdi.

Louie, yüzlerce yerli çocuğa burada zorunlu olarak eğitim verildiğini belirterek, "Bu tarz bir olaya asla ama asla tam olarak kendini hazırlayamazsın. Kamploops’taki 215 mezarın ardından şimdi bir de bu, gerçekten çok zor..." değerlendirmesinde bulundu.

Sakatchewan ve Kamloops'taki çocuklara ait cansız bedeler

Kanada'da kilise okulu bahçesindeki kayıt dışı çocuk mezarları ilk kez, geçtiğimiz 29 Mayıs tarihinde British Columbia eyaletinin Kamloops şehrindeki yatılı kilise okulunun bahçesinde bulunan 215 çocuğa ait cansız beden kalıntılarıyla gündeme gelmişti.

24 Haziran tarihinde de Sakatchewan eyaletindeki Marieval Yatılı Kilise Okulu'nun bahçesinde resmi kayıtlarda yer verilmeyen 751 çocuk cesedi kalıntısının bulunduğu mezarlar keşfedilmişti.

Yorumlar (0)