Dünyayı sarsan gelişme! O ülkenin eski başbakanı vuruldu

Japonya’nın eski başbakanı Shinzo Abe, Nara şehrinde gerçekleştirilen bir mitingde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti.

DÜNYA 08.07.2022, 08:14 08.07.2022, 13:03
Dünyayı sarsan gelişme! O ülkenin eski başbakanı vuruldu

Japonya’da 2 gün sonra gerçekleştirilecek olan seçimler öncesi kendi partinin adayına destek vermek için Nara şehrindeki mitinge katılan eski başbakan Shinzo Abe, konuşma yaptığı sırada pompalı tüfekle vuruldu. 

Hastanede hayatını kaybetti

Mitingde 2 kez silah sesi yükselirken, Shinzo Abe kanlar içinde yere yığıldı. Silah sesleri sonrası mitinge katılan vatandaşlar çığlıklar atarak olay yerini terk etti. Japon polisi ise bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Abe’nin kalbinin durduğu ve herhangi bir hayati belirti göstermediği öne sürüldü. Kısa süre sonra yapılan açıklamada Abe'nin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Zanlı yakalanarak gözaltına alındı

Eski başbakana suikast girişiminde bulunan 40 yaşındaki şahsın ise kısa sürede yakalanarak gözaltına alındığı açıklandı. Zanlının Abe’yi neden silahla vurduğu ise henüz bilinmiyor. Tüm dünyayı sarsan olayın ardından Japonya Başbakanı Kishida’nın yapacağı basın açıklaması merakla bekleniyor. 

Yorumlar (0)