Dünyayı korkutan haber: "Türk ordusu yayılıyor!"

Foreign Policy isimli Amerikan dergisi, "Türk ordusu aşırı mı yayılıyor?" başlıklı bir yazı yayınladı. Söz konusu yazıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk ordusunu Dağlık Karabağ'a konuşlandırma olasılığına ilişkin değerlendirmede bulunuldu. 

DÜNYA 10.10.2020, 15:45
Dünyayı korkutan haber: "Türk ordusu yayılıyor!"

Ermenistan'ın BM (Birleşmiş Milletler) kararlarına rağmen Karabağ'ı senelerdir işgal etmesi bölgede tansiyonun yükselmesine neden oluyor.

İşgal altındaki topraklarını kurtarmak üzere operasyon başlatan Azerbaycan, Ermenileri ciddi kayıplara uğratmaya devam ediyor. 

Foreign Policy isimli Amerikan dergisi, Kafkaslar'da meydana gelen kriz üzerinden Türkiye'nin sınır dışı askerî varlığına değinildi. 

Söz konusu dergi, "Türk ordusu aşırı mı yayılıyor?" başlıklı bir yazı yayınladı. Bu yazıda, Türkiye'nin Irak, Suriye, Libya, KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti), Katar ve Doğu Akdeniz'deki askerî varlığına ilişkin değerlendirmede bulunuldu.

Türkiye'nin söz konusu bölgelerdeki askerî varlığına ilişkin bir haritaya da yer verildi. 

Azerbaycan ile Ermenistan arasında tansiyonun yükseldiği bir süreçte Türkiye haricinde birçok ülkenin ateşkes çağrısında bulunduğu belirtilen yazıda, 27 Eylül günü operasyonların başlamasının ardından Türkiye'nin Azerbaycan'a yardım ettiği ve bu konuda kararlılık gösterdiği ifade edildi. 

Yazıda, Türkiye'nin Kafkasya'da sözünü geçirmek istediği ve bunun şaşırtıcı olmadığı ileri sürülürken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk ordusunu Dağlık Karabağ'a konuşlandırabileceği kaydedildi. 

Yorumlar (0)