Dünyanın yükünü Türkiye taşıyor!

Covid-19 nedeniyle yolcu uçakları kargo taşımacılığına çekildi. 5 bin ton ek kapasite oluştu. THY, yeni tip koronavirüs ile mücadele eden ülkelere merhem oluyor.

DÜNYA 06.04.2020, 07:18
Dünyanın yükünü Türkiye taşıyor!

Turkish Cargo, salgın döneminde daha fazla sefer yapmaya başladı. Turkish Cargo; gıda, ilaç ve medikal başta olmak üzere birçok ürünle dünyanın ihtiyacını karşılıyor. Türk Hava Yolları, Turkish Cargo filosunda bulunan 25 adet yüksek kapasiteli kargo uçağına ek olarak, seyahat kısıtlamaları sebebiyle boşta kalan yolcu uçaklarını da yük taşımacılığında kullanıyor.

THY'nin nisan ayında, kargo uçakları ile gerçekleştireceği İstanbul kalkışlı haftalık uçuş sayısı 155, yolcu uçakları ile de 60 sefer olarak planlandı. Özellikle Boeing 777 ve Airbus 330 tipi geniş gövdeli yolcu uçakları, ihtiyaca  göre kargo uçuşları için teker kesiyor.

Kargo stratejisi ile toplam 5 bin ton ek kapasite oluşturan THY, gıda ve ilaç zincirinin bozulmamasını sağlıyor. Yeni tip koronavirüs salgını öncesinde de depolama, yükleme, muhafaza etme ve boşaltma gibi, ilaçlara uygun her türlü taşıma imkânlarına sahip olan Turkish Cargo, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele sürecinde, bu yetkinliğini en değerli gücü olarak dünyanın hizmetine sunuyor.

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, "Önceliğimiz, götürdüğümüz ilacın kaç kişiye deva, gıdanın kaç aileye aş olacağı... Taşıdığımız bayrağın yüklediği sorumlulukla dünyanın yükünü sırtlamaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)