Dünyanın takibindeydi, sonunda düştü! Çin roketi Maldivler’de 

Çin Uzay İstasyonu’nun Uzay’da kurmaya hazırlandığı ve istasyon parçalarını taşıyan roket, yörüngesinden çıkarak hızla dünyaya yaklaşıyordu. Nereye düşeceği tam bilinmediğinden tüm ülkelerin takibinde olan roket, Maldivler yakınlarına düştü. 

DÜNYA 09.05.2021, 09:28 09.05.2021, 17:05
Dünyanın takibindeydi, sonunda düştü! Çin roketi Maldivler’de 

Çin’de uzay istasyonu kurmak istenmiş ve bunun için ilk adım olarak 29 Nisan 2021’de, istasyonun parçalarını taşıyan roket fırlatılmıştı. Mayıs ayı başında roketten ayrılan parçalar uzay boşluğunda yanmış, roketin gövdesi ise dünyaya doğru hızla düşmeye başlamıştı.

Günlerdir her ülkenin yakından takip ettiği, nereye düşeceği kestirilemeyen roketin büyük parçası Türkiye saati ile bu sabah 05.20-05.30 arasında yeryüzüne düştü.



Long March 5B, Maldivler’de

Long March 5B isimli Çin roketi, Hint Okyanusu’nda, Maldivler yakınlarında düştü. Maldivler kıyılarının 50 km yakınına düşen roket ve parçaları, karaya düşmeyerek büyük bir felaketi önledi.

Roketin konumunu yakından takip eden pek çok web sitesi, roketin tamamının suya gömüldüğü haberini doğruladı. Öte yandan ünlü video izleme programında bulunan bazı uzay kanalları da roketin düşüşünü canlı olarak verdi. Canlı yayınları milyonlarca kişi izledi. 

Yorumlar (0)