Dünyanın konuştuğu referandum: Sandıklar açıldı

Ukrayna'daki Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolünde bulunan sözde Luhansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti ile Rusya ordusunun ele geçirdiği Zaporijya ve Herson bölgelerinde gerçekleştirilen referandumlarda 'Rusya Federasyonu'na bağlanma' kararının çıktığı açıklandı.

DÜNYA 28.09.2022, 00:33 29.09.2022, 09:45
Dünyanın konuştuğu referandum: Sandıklar açıldı

Rusların kontrol altındaki Zaporijya, Herson ve Donbas bölgelerinde 23 Eylül tarihinde Rusya Federasyonu'na katılmak amacıyla başlayan referandumlar tamamlandı.

Kesin olmayan veriler açıklandı

Bahse konu bölgelerdeki sözde seçim komisyonlarının açıkladığı kesin olmayan veriler doğrultusunda, sözde Luhansk Halk Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilen referandumda oyların tamamı sayıldı. Oy kullananların yüzde 98,42’lik kısmı Rusya Federasyonu'na bağlanma yönünde oy kullandı.

Sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde yapılan referandumda oyların yüzde 56,85’lik kısmının sayıldığı ve bunların yüzde 94,75’lik kısmının Rusya’ya bağlanmak için oy kullandığı kaydedildi.

Zaporijya ve Herson'da da referandum yapıldı 

Rusya ordusunun kontrol altında bulunan Herson bölgesinde gerçekleştirilen referandumda oyların yüzde 100'ü sayıldı. Referandumda oy kullananların yüzde 87,05'lik kısmı Rusya’ya katılmaktan yana oy kullandı.

Zaporijya bölgesinde yapılan referandumda ise oyların tümünün sayıldığı ve oy verenlerin yüzde 93,11’lik kısmının Rusya’ya bağlanmak için oy kullandığı açıklandı.

Yorumlar (0)