Dünyanın en zenginleri: Koronavirüse karşı daha fazla vergi alın!

Dünyanın en zenginleri, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) mali etkilerini azaltmak için kendilerinden daha fazla vergi alınmasını talep etti. 

DÜNYA 13.07.2020, 16:24 13.07.2020, 16:35
Dünyanın en zenginleri: Koronavirüse karşı daha fazla vergi alın!

Dünyanın en zengin 83 kişisi, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) mali etkileri ile mücadele eden hükümetlere "Bizden daha fazla vergi alın" diye seslendi.

Söz konusu kişiler arasında Warehouse'un kurucusu Sir Stephen Tindall, İngiliz yönetmen Richard Curtis, Ben and Jerry Dondurmaları'nın kurucusu Jerry Greendield ile Disney'in varisi Abigail Disney yer aldı.

"Hayırseverlikle olmaz"

Dünyanın en zenginleri, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) hayırseverlik ile atlatılamayacağına dikkat çekerek, salgın sırasında hizmet sunmaya devam eden çalışanların önemli bir yere sahip olduklarını ifade ettiler.  

Ortak mektupta zenginler, yeni tip koronavirüs (Covid-19) dünyayı etkilemeye devam ederken, kendileri gibi zengin olan kişilerin kritik bir rol üstlenmeleri gerektiğini belirttiler. 

"Biz vakaları iyileştirmiyoruz, sadece paramız var"

Kendilerinin yoğun bakım servislerinde bulunan vakaları iyileştiren kişiler olmadığını veya onları hastanelere götüren ambulansları kullanmadıklarını kaydeden zenginler, market raflarını tekrar doldurmadıklarını ya da evlere yiyecek servisi yapmadıklarını, sadece çok paraya sahip olduklarını, bu yüzden kendilerinden daha fazla vergi alınması gerektiğini aktardılar. 

"Yarım milyar insan muhtaç duruma düşecek"

Zenginler, şu anda paraya çok ihtiyaç duyulduğunu vurgularken, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) mali etkilerinin uzun süre devam ederek yarım milyar insanı maddi anlamda muhtaç duruma düşürebileceğini ifade ettiler. 

İngiliz The Guardian gazetesi, dünyanın en zenginleri arasına giren ve 30 milyon dolardan fazla servete sahip olan 500 binden fazla kişinin mevcut olduğunu duyurdu.

Yorumlar (0)