Dünyanın en zengini değişti, işte zirvenin yeni sahibi!

2017'den beri listenin ilk sırasında yer alan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, dünyanın en zengini unvanını Louis Vuitton'ın sahibi Bernard Arnault'a kaptırdı.

DÜNYA 19.01.2020, 09:21 19.01.2020, 13:34
Dünyanın en zengini değişti, işte zirvenin yeni sahibi!

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, uzun süredir dünyanın en zengin kişisi olma unvanını elinde bulunduruyordu. Ancak Bill Gates'in eşi ile birlikte kurduğu vakfa yaptığı dev yardım ile son yıllarda bu durum değişti ve çevrimiçi alışveriş platformu Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Bill Gates'i koltuğundan etti. Bezos, 2017 yılından beri dünyanın en zengini listesinde birinci sırada yer alıyordu. Bezos, eşinden boşanınca dudak uçuklatan bir ödeme yaptı. Serveti resmen bölündü.

Amazon'un kurucusu ve CEO'su Bezos artık dünyanın en zengini değil. Forbes'a göre, Bezos bu unvanını Moet Hennessy-Louis Vuitton'ın sahibi Bernard Arnault'a devretti. Unvanın el değiştirdiğini duyuran Forbes'un aktardıklarına göre, Bernard Arnault 117 milyar dolar servete sahipken Bezos 115,6 milyar dolarda kaldı.

Bezos'un pozisyon gerilemesine sebep olan şey ise Amazon'un hisselerinin yüzde 0,7 oranında değer kaybetmesi oldu. Şirketin hisselerinin düşmesiyle Bezos'un da şahsi serveti 760 milyon dolar seviyelerinde düşerek 115,6 milyar dolara geriledi.

Geçtiğimiz cuma, (Moet Hennessy-Louis Vuitton) LVMH hisselerinin yüzde 0,7'lik artışıyla Arnault’un kişisel serveti de 1,9 milyar dolar arttı. Forbes’e göre, bundan yaklaşık 4 ay önce net serveti 102 milyar dolar olan Arnault, şu anda 117 milyar dolarlık bir servete sahip.

Yorumlar (0)