Dünyanın en yaşlı tek yumurta ikizleri Japonya'dan

Guinness Dünya Rekorları resmi açıklamasında, dünyanın en yaşlı tek yumurta ikizlerinin Japonya’da yaşayan ikiz kız kardeşler Umeno Sumiyama ve Koume Kodama’nın olduğunu ve ikiz kardeşlerin 107 yıl 300 gündür hayatta olduğu bilgisini verdi

DÜNYA 21.09.2021, 12:25
Dünyanın en yaşlı tek yumurta ikizleri Japonya'dan

 Guinness Dünya Rekorları yaptığı incelemenin sonucunda dünyanın en yaşlı tek yumurta ikizlerini tescilledi. Japonya'da yaşayan 107 yaşındaki kız kardeşler Umeno Sumiyama ve Koume Kodama, Guinness’in bildirdiğine göre; 107 yıl 300 gündür yaşayan en yaşlı tek yumurta ikizi olarak onaylanarak kayda geçti. Sumiyama ve Kodama böylece Japon ikiz kardeşler Kin Narita ve Gin Kanie'nin daha önce kırdığı rekoru da kırarak yeni rekorun sahibi oldu. Her ikisi de çevresinde sosyal insanlar olarak bilinen kardeşlerin 5 Kasım 1913'te Shodoshima Adası’nda doğduğu belirtildi.

Yeni unvanlarına kavuştular

Kız kardeşlerin resmi tescili, Japonya'da ulusal bir tatil olan kutlanan ‘Yaşlılara Saygı Günü’ ile aynı zamana denk gelecek şekilde ayarlandı. Pandemi nedeniyle önlem olarak Japonya'nın farklı bölgelerinde yaşayan kız kardeşlere resmi sertifikaları da özel görevliler tarafından gönderildi. Guinness tarafından apılan açıklamada, ikizlerin 1 Eylül'de yeni unvan sahipleri olarak tanındığı bilgisi aktarıldı. Sumiyama'nın 4 çocuğu, Kodama'nın ise 3 çocuğu olduğu bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı.

Daha önceki rekorun sahipleri olan ikiz kardeşler Kin ve Gin ise, Ocak 2000'de Kin'in ölümünden bu yana 107 yıl 175 gün ile en yaşlı tek yumurta ikizi unvanını elinde tutmaktaydı. Ancak Kin'in ardından Gin de 2001'de 108 yaşında hayata veda etti.  

Yorumlar (0)