Dünyanın en uzun kirpikli kadını Guinness rekorunu kırdı 

Çinli kadın You Jianxia,  21 santimlik kirpikleriyle rekorlar kitabında yer alıyor. Çinli kadının kirpiklerini görenlerse şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

DÜNYA 13.06.2021, 15:12 14.06.2021, 11:15 Hanife
Dünyanın en uzun kirpikli kadını Guinness rekorunu kırdı 

Dünyanın en ilginç rekorlarından birine sahip olan Çinli You Jianxia, dünyanın en uzun kirpiklerine sahip.

Guinness World Records'a girmeyi başaran Çinli kadın, daha önce yine kirpiklerinin uzunluğu ile rekor kırmış, bugün ise kendi rekorunu egale etti.

Jianxia, 18 aylık bir tatil sırasında sol göz kapağının kirpiklerinin normalden çok daha hızlı uzadığını fark etti ve ondan sonra hayatı değişti.



Kirpikleriyle mutlu

Kirpiklerinin uzamasının bilimsel bir açıklamasının olmadığını, bunun bilimden ziyade ilahi bir lütuf olduğunu söyleyen Jianxia, bu sayede kendini çok daha güçlü ve farklı hissettiğini bu yüzden mutlu olduğunu belirtti.



Yıllar içerisinde uzadıkça uzadı

Dünyanın en uzun kirpikli kadını unvanını 2017 yılında 12.4 cm boylarında kirpikleriyle alan Jianxia, bu rekoru kırdığında kirpikleri dudaklarının hizasındaydı. Yıllar içerisinde uzamaya devam eden bu kirpikler 2021 yılında 21 cm’e kadar ulaştı.



Maskara sürmek zorunda kalmıyor

You Jianxia, şuanda kirpiklerini düzeltip kulağının arkasına saç gibi atabiliyor. Kirpiklerinin çok uzun olduğu için hiçbir zaman maskara sürmek zorunda olmadığını esprili bir şekilde anlatan Jianxia, insanların onu gördüğünde şaşırdığını gizleyemediğini ve sonrasında ise pek çok yorum yaptıklarını aktardı.



Çok sayıda etkileşim aldı

Guinness World Records'nın Instagram sayfasında yerini alan dünyanın en uzun kirpikli kadını takipçiler tarafından beğeni ve yorum yağmuruna tutuldu.

Yorumlar (0)