Dünyanın en uzun aracı görenleri hayrete düşürüyor

1986 senesinde 18,28 metrelik boyu ile dünyadaki en uzun araç olan ve rekorlar kitabına giren limuzin makyajlanıp daha da uzatıldı. 30,54 metre uzunluğundaki yeni boyuyla Guinness Rekorları’nı tekrar kıran aracın özellikleriyle dikkatleri üzerine çekti. Aynı anda 75 kişiyi taşıyabilen araçta 26 teker yer alırken, içinde helikopter pisti, jakuzi, yüzme havuzu ve mini golf sahası gibi lüks özellikleri bulunan limuzin, iki yönden de sürülebiliyor.

DÜNYA 21.03.2022, 12:24 21.03.2022, 15:22
Dünyanın en uzun aracı görenleri hayrete düşürüyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde 1986 senesinde geliştirilen ve 18,28 metrelik uzunluğu ile dönemin dünyanın en uzun aracı olarak rekorlar kitabına adını yazdıran limuzini “Amerikan Rüyası” makyajlanıp daha da uzatıldı.

İçinde, mini golf sahası, jakuzi, dalış sahası, helikopter pisti de bulunan ve yüzme havuzu gibi lüks özellikleri olan limuzinin yeni uzunluğuysa 30,54 metre oldu.

75 kişinin aynı anda binebildiği araçta toplamda 26 teker yer alıyor.

Dünyada şimdiye dek üretilen standart araçların 3,6 – 4,2 metrelik uzunluğunun olduğu düşünüldüğünde ortalama olarak 9 araç uzunluğuna sahip bu limuzin oldukça dikkat çekici ve aynı anda iki taraftan da sürülebiliyor.

İlk olarak 1986 senesinde ünlü araç geliştiricisi Jay Ohrberg’in Kaliforniya’da inşa ettiği aracın iki yönünde de V8 hacimli motorlar yer alıyor.

Son olarak Guinness Dünya Rekorları’nı kırdığı tescillenen aracı satın alan Michael Manning, malzeme, nakliye ve işçilik olarak 250 bin doların üzerinde bir masraf oluştuğunu ve tamamen bitirilmesinin üç sene aldığını ifade etti.

Manning, “Şu anda üretimi olmadığından dolayı kimi parçaları tedarik etmek durumunda kaldık.” şeklinde konuştu.

Bu otomobil ilk kez 1986 senesinde dünyanın en uzun arabası unvanıyla ün kazanmıştı.

Şimdiye dek hareket eden en eşsiz araçlardan olan limuzin, genellikle sinematik görünümler için kiralanarak çeşitli filmlerde gösterildi.

Araba orijinalinde iki bölümden oluştu ve dar köşeleri döndürmek maksadıyla ortada bir menteşeyle birleştirildi.

Arabada buzdolabı, TV gibi birçok özellik yer alırken şu anda bir otomobil müzesinde sergileniyor.

İşte araçtan kimi kareler…

Yorumlar (0)