Dünyanın en tehlikeli körfezinde 4 kişi öldü, 7 kişi kaçırıldı

Korsanların, Batı Afrika ülkelerinden biri olan Nijerya açıklarında bir petrol gemisine yönelik saldırısı sonucunda 4 kişi öldürüldü, 7 kişi ise kaçırıldı.

DÜNYA 29.11.2021, 08:32 30.11.2021, 09:06
Dünyanın en tehlikeli körfezinde 4 kişi öldü, 7 kişi kaçırıldı

Nijerya ulusal basınında çıkan haberlere göre, ülkenin Bayelsa eyaletinde bulunan Nembe-Brass bölgesinde korsanlar, bir petrol gemisine saldırı gerçekleştirdi.

4 kişi öldürüldü, 7 kişi kaçırıldı

Yaşanan korsan saldırısı sonucunda, gemideki 4 kişi öldürülürken, mürettebattaki 7 kişi ise kaçırıldı. Liman yetkilileri, güvenlik ekiplerinin denizcileri bulmak için operasyon gerçekleştirdiğini açıkladı.

Dünyanın en tehlikeli körfezi

Korsan saldırılarıyla sık sık gündeme gelen Gine Körfezi, dünyanın en tehlikeli deniz sahası olarak da değerlendiriliyor. Bu sene Gine Körfezi'nde 24 farklı saldırı yaşandı ve bu saldırılarda 128 kişi kaçırıldı. Geçen yıl aralık ayında korsanlar, Angola'dan Togo'ya gitmekte olan Marshall Adaları bandıralı bir petrol tankerine saldırı gerçekleştirmiş ve gemide bulunan 20 Hint denizciyi kaçırmıştı.

Kasım 2019'da korsanlar, Benin'in ekonomik başkenti Kotonu'ya 9 mil uzaklıkta yer alan sularda hareket etmekte olan Norveç menşeili kargo gemisine saldırı gerçekleştirmiş, kaptanla beraber gemide bulunan 8 kişilik mürettebatı kaçırmıştı.

Nijerya açıklarında geçen sene temmuz ayında da bazı silahlı kişiler, bir Türk gemisine saldırı gerçekleştirmiş ve fidye için 18 kişilik Türk mürettebattan 10'unu kaçırmıştı. Nijerya güvenlik güçlerinin operasyonu sonucunda kaçırılan gemiciler kurtarılmış, Abuja'da bulunan Türk Büyükelçiliğine teslim edilmişti.

Yorumlar (0)