Dünyanın en pahalı evi, sahibinin elinde kaldı 

İtalya’nın başkentinde bulunan ve 16’ncı yüzyılda inşa edilen “Villa Aurora”, dünyanın en pahalı evi olarak biliniyor. 471 milyon Euro değer biçilen ev, satılamıyor. Evin sahibi, değerinin yüzde 20 oranında düşürülerek yeniden satışa çıkartılacağını açıkladı.  

DÜNYA 19.01.2022, 14:50 20.01.2022, 12:34
Dünyanın en pahalı evi, sahibinin elinde kaldı 

İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan, 16’ncı yüzyılda inşa edildiği bilinen “Villa Aurora” isimli evin sahibi, bir türlü satılamayan ev sebebiyle oldukça dertli. “Asrın müzayedesi” olarak anılan bir açık artırmayla satışa sunulan ve adeta modern zaman müzesi olan ev, aslen İtalyan olan bir aileye ait.  

Online müzayedede alıcı çıkmadı 

Online olarak gerçekleştirilen müzayedede Villa Aurora için açılış fiyatı 353 milyon Euro olarak belirlendi. Ancak aile 471 milyon Euro isteyince ev satılmadı. Ev hakkında açılan açık artırmalara şimdiye kadar teklif veren olmadı. Evin 7 Nisan 2022 tarihinde yeniden açık artırmaya çıkartılacağı ve bu sefer yüzde 20 oranında indirime gidilerek satış yapılacağı aktarıldı.  



1597 tarihli freski barındırıyor 

İtalyan ressam Caravaggio’nun 1597 tarihli bir freskini barındıran Villa Aurora, dünyanın en pahalı evi olarak görücüye çıkıyor. İtalyan basınından aktarılan bir habere göre evin talipleri arasında Brunei Sultanı ve Bill Gates de bulunuyor. Ancak İtalya’nın önemli kültür parçasının yabancı kişilere satılacak olması evin hayranlarının tepkisini çekiyor. 

İtalyanlar imza kampanyası başlattı 

Villanın yabancılara satılmasını istemeyen İtalyanlar, “S.O.S. İtalyan Kültürü Satışta” şeklinde bir imza kampanyası başlattı. Villanın yabancılara satılmaması için kampanyada imza toplanıyor. Villayı ise İtalya Kültür Bakanlığı’nın satın alması isteniyor. Ancak Bakanlık, senelik bütçesinin dörtte birini bu villa için ayırmamakta kararlı görünüyor. 

Yorumlar (0)