Dünyanın en geniş ailesine sahip Ziona Chana hayatını kaybetti

Hindistan’da 38 eşi ve 94 çocuğu ile birlikte dünyanın en geniş ailesine sahip olan Ziona Chana, 76 yaşında yaşamını yitirdi.

DÜNYA 14.06.2021, 17:32 15.06.2021, 11:59
Dünyanın en geniş ailesine sahip Ziona Chana hayatını kaybetti

Hindistan'ın Mizoram eyaletinde, dünyanın en geniş ailesine sahip olduğu öne sürülen Ziona Chana 76 yaşında hayata veda etti.

38 eş, 94 çocuk

Mizoram eyalet Başbakanı Zoramthanga, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, 38 eşi ve 94 çocuğa sahip olduğu belirtilen Chana’nın ailesine baş sağlığı mesajlarını iletti.

Hipertansiyon ve diyabet rahatsızlığı olduğu belirtilen Chana'nın, sağlık durumunun dün gece sağlık kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırıldığı ve burada yaşamını yitirdiği kaydedildi. 

Chana’nın dünyanın en geniş ailesine sahip olduğuna yönelik net bir veri olmamakla beraber, Chana’nın aile üyelerinin de tam olarak sayısı bilinmiyor. Yerel kaynaklar, Chana’nın 33 torunu olduğunu ve ailesinin ise 181 kişiden oluştuğunu belirtiyor.

Chana ailesinin üyesi sayısı ve yaşam tarzı, turistlerin bölgeye akın etmesini sağlarken, söz konusu aile, Baktawng Tlangnuam köyünde 4 katlı ve 100 odalı bir evde yaşıyor. 

İddialara göre Chana’nın eşleri, yatak odasının yanında bulunan bir yatakhanede kalıyor. 1945 senesinde dünyaya gelen Ziona Chana, ilk eşiyle 17 yaşındayken evlendi.

Yorumlar (0)