Dünyanın en genç yazarı olan 3 yaşındaki kız çocuğu, ilk kitabını çıkardı 

Hindistanlı 3 yaşındaki Chrissy Knight, “Muhteşem Büyük Aslan” kitabı ile hem Hindistan’ın hem de dünyanın en genç yazarı unvanını aldı. 

DÜNYA 15.07.2021, 09:16 15.07.2021, 11:19
Dünyanın en genç yazarı olan 3 yaşındaki kız çocuğu, ilk kitabını çıkardı 

Hindistanlı 3 yaşındaki Chrissy Knight isimli kız çocuğu, yaşıtları henüz cümle kurmakta zorlanırken, kitap yazdı ve bunu yayınlattı. Kitabına “Muhteşem Büyük Aslan” ismini veren Chrissy, kitabını, ailesi ile birlikte yaşadığı Kanada’da kaleme aldı. Bir aslan ve 2 çocuğun arasındaki dostluğu anlattığı kitabında vahşi yaşam, sevgi, dostluk temalı resimleri de kendisi çizdi. 

1 yaşındayken okumayı öğrendi 



1 yaşındayken okumayı öğrenen Chrissy, 3 yaşına girdiği gün kitabının taslağını hazırlamaya başladı. 3 yaşını tamamlamadan da kitabını bitiren küçük kız, ailesinin desteği sayesinde önceleri hikayesini e-kitap olarak yayınladı. Geçtiğimiz pazartesi günü ise İngiltere merkezli bir yayın evi ile görüşmeler gerçekleştirildi ve kitap basıldı. 

Hindistan’da piyasaya sürülen kitap ile Chrissy hem dünyanın hem de Hindistan’ın en genç yazarı unvanını aldı. 1958 doğumlu olan Dorothy Elmhisrt Straight isimli kızın 4 yaşında kitap çıkarması ve “dünyanın en genç yazarı” unvanını almasından tam 63 sene sonra Chrissy bu unvanı ele geçirmiş oldu.  

Küçük kız, kitabı ile dünyanın her yerindeki çocuklara ulaşmayı ve onların da “kitabın sihrine kapılmasını” istediğini belirtiyor. 

Yorumlar (0)