Dünyanın en genç başbakanı oldu!

Finlandiya'da geçtiğimiz hafta Başbakan Antti Rinne'nin istifası sonrasında 34 yaşındaki Sanna Marin'in başbakanlığında kurulan yeni hükûmet Finlandiya Meclisi'nden güvenoyu aldı.

DÜNYA 10.12.2019, 19:35 10.12.2019, 20:05
Dünyanın en genç başbakanı oldu!

Yeni kurulan hükûmetin güvenoyu almasının ardından Sanna Marin dünyanın en genç başbakanı oldu. Marin'in kabinesinde 12 kadın, 7 erkek bakan görev alacak.

Son günlerde sıklıkla gündeme gelen ve Suriye'deki kamplarda bulunan DEAŞ mensuplarının çocuklarının Finlandiya'ya getirilmesine dair uluslararası hukuk kurallarını ihlal ettiği öne sürülen Yeşiller Partisi'nden Pekka Haavisto yeni kabinede de dışişleri bakanı görevini üstlenecek.

Yeşiller Partisi Genel Başkanı Maria Ohisalo da İçişleri Bakanı görevini üstlenmeye devam edecek.

Türkiye ile ilişkilere ılımlı bakan ve seçimlerde Türk adaylara büyük destek veren Sosyal Demokrat Partili (SDP) Ville Skinnari de Kalkınma ve Dış Ticaret Bakanı olmayı sürdürecek.

Yeni Başbakan Sanna Marin'in SDP genel başkanlığına seçilmesine de kesin gözüyle bakılıyor. Marin'in partinin başına geçmesi hâlinde koalisyon hükûmetini oluşturan beş partinin de genel başkanları kadın olacak.    

Yorumlar (0)