Dünyanın en erken doğan bebeği

ABD’deki Alabama eyaletinde henüz 21 haftalıkken dünyaya gelen erkek bebek, 'en erken doğan ve yaşama tutunan bebek' olarak Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na ismini yazdırdı.

DÜNYA 11.11.2021, 21:48 12.11.2021, 16:01
Dünyanın en erken doğan bebeği

Alabama eyaletine bağlı olan Birmingham şehrinde geçtiğimiz yıl 5 Temmuz tarihinde henüz 21 haftalıkken doğan 'Curtis Means' isimli bebeğin Guinness'e girişine onay verildi. An itibarıyla 16 aylık olan bebek, 'yaşama tutunan en prematüre bebek' oldu. Anne Michelle Butler, 4 Temmuz tarihinde hastaneye nakledildi ve doğuma alındı. Bir sonraki gün öğle vaktinde C’Asya ve Curtis doğarken, C’Asya yaşamını yitirdi. Yalnızca 420 gram olan ve 19 hafta erken doğan Curtis, yoğun bakıma sevk edildi. Aradan geçen üç ayın ardından solunum cihazından alınan bebek, 275 gün boyunca sağlık merkezinde yattıktan sonra geçtiğimiz 6 Nisan tarihinde taburcu edildi. Yaşama tutunma şansı yüzde 1’den dahi az olan bebek, bu savaşı kazanarak evine gelmeyi başardı. Hastaneden ayrıldıktan 6 ay sonra bakım ekibi Curtis’i hastanenin önünde karşıladı ve Guinness'in sertifikasını takdim etti.

"Hayatta kalma şansları çok az"

Prof. Dr. Brian Sims, “Elimizdeki veriler, çok erken dünyaya gelen bebeklerin yaşama tutunma ihtimalinin çok az olduğunu veyahut hiç olmadığını ortaya koyuyordu.” dedi. Anne Butler ise "Onu ilk kez eve götürmek ve diğer kardeşleriyle bir araya getirmek harika bir duyguydu." sözlerini sarf etti. Çok zor bir süreç geçirdiklerini söyleyen Butler, "Sağlık ekipleri harika bir iş çıkardılar. Beni eğitmek adına da çok çalıştılar, her adımda yanımda oldular. Bizimle gerçek anlamda ilgilendiler." diye konuştu.





Yorumlar (0)