Dünyanın en büyük halinin elektriği kesildi: Sebebi Macron...

Fransa'da eylemciler emeklilik reformunu protesto etmek için dünyanın en büyük gıda halinin elektriğini kesti.

DÜNYA 21.01.2020, 12:40 21.01.2020, 12:41
Dünyanın en büyük halinin elektriği kesildi: Sebebi Macron...

Fransa'nın başkenti Paris yakınlarındaki Rungis'te Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ısrarla yasalaştırmaya çalıştığı emeklilik reformunu protesto eden çalışanlar dünyanın en büyük toptan taze gıda satış halinin elektriği kesildi. 

Kesinti 90 dakika sürdü

Rungis Uluslararası Pazarı adına konuşan bir sözcü, halin elektriğinin yerel saatle 06.30 gibi kesildiğini ve jeneratörlerin devreye girmesi sayesinde ticarette herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi. Haldeki elektrik kesintisi yaklaşık 90 dakika sürdü.

Yerel enerji şirketi CGT de Rungis'teki elektriğin kesildiğini duyurdu.

Bölgedeki elektrik kesintisi, başkent Paris'teki en yoğun ikinci havalimanı olan Orly'nin demiryolu servis hizmetini de duraksattı.

Macron'a tepki büyük!

Enerji kaynaklarının "sabotajı", Fransa'daki sol eğilimli sendikaların Cumhurbaşkanı Macron'a tepkinin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Ülkede Aralık ayının başından beri geniş çaplı grevler ve protestolar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Macron, ülkenin emeklilik sisteminde değişiklik yaparakerken emekliliğin önüne geçmeyi ve insanların daha uzun süre çalışmasını sağlamayı hedefliyor.

Fransa, dünyanın en "cömert" emeklilik sistemine sahip ülkelerden biri olarak biliniyor.

Yorumlar (1)
Ozkul Ş 4 yıl önce
Dunyamı değişiyor