"Dünyanın akciğerleri" petrole bulandı 

Ekvador’daki petrol boru hattında meydana gelen patlama sebebiyle Amazon ormanları, petrol sızıntısına maruz kaldı. Ormanlardaki koruma altında olan bölgeye yayılan petrol, bilim insanlarını endişelendiriyor. 

DÜNYA 01.02.2022, 08:42 01.02.2022, 09:31
"Dünyanın akciğerleri" petrole bulandı 

Ekvador’daki Piedra Fina bölgesinde patlayan petrol boru hattındaki sızıntı, Amazon ormanlarına hızla yayılıyor. Ekvador Çevre Bakanlığı’ndan elde edilen bilgilere göre petrol, ormanın koruma altında olan bölgelerine akarak canlı yaşamını etkiliyor. 



Şirket hakkında işlem başlatıldı 

Petrol boru hattını işleten şirket hakkında yasal işlem başlatıldığını aktaran Çevre Bakanlığı, ham petrol pompalamasının cumartesi günü durdurulduğunu ancak bölgedeki yayılımın önlenemediğini bildirdi. 

Ormanlık alandaki petrolün temizlenmesi ve alanın tekrar iyileştirilmesi için 3 şirketle anlaşma imzalandı. 



“Bir kez daha kirlendik” 

Sucumbios eyaleti Başkanı Patricia Vargas konuyla ilgili şunları dile getirdi: “Bir kez daha kirlendik. Bu konuyla ilgili OCP ile savaş halindeyiz. Petrol, Coca Nehri kıyılarını hızla kaplıyor. Bu konuda acil eylem çağrısında bulunuyoruz.” 

Piedra Fina bölgesinde etkili olan sağanak yağışla birlikte cuma günü bir kaya, OCP ağır ham petrol boru hattının üzerine düşmüş ve borular zarar görmüştü. Bunun üzerine bölgede petrol sızıntısı başlamıştı. Çıkan ağır ham petrol, 21 bin metrekarelik bir alanı etkilemişti. Ayrıca bölgede Nisan 2020 tarihinde büyük çaplı petrol sızıntısı meydana gelmişti. 

Yorumlar (0)