Dünyada “su krizi”: Uzmanlar uyarıyor

Dünyada su ihtiyacı gün geçtikçe daha önemli bir konuma geliyor. "Dünya Su Günü" olması sebebiyle su kaynaklarının doğru şekilde kullanılmasına dair bilgilendirmelere sağlanarak, içme suyu kaynaklarına ve tarımda sulamaya kadar birçok alanda dikkatli davranılması gerekiyor.

DÜNYA 21.03.2023, 17:10
Dünyada “su krizi”: Uzmanlar uyarıyor

Bu sene ABD'nin New York kentinde gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler Su Konferansı ile aynı güne tekabül eden Dünya Su Günü'nün bu dönemdeki teması ise “Değişimi Hızlandırmak” oldu.

“1,4 milyon kişi suya erişemiyor”

"Dünya Su Günü" nedeniyle bir açıklamada bulunan yetkililer, su krizinin büyük bir rol oynadığına dikkat çekti. Federasyon tarafından oluşturulan "Türk Gıda ve İçecek Sektöründe Su Riskleri ve Sürdürülebilirliği için Politika Önerileri" raporunun önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Demir Şarman, piyasanın tedarik zincirinin hepsine örnek olarak görüşmesi gerektiğini ifade etti.

Senede 1,4 milyon insanın yetersiz su ve sanitasyon sebebiyle yaşamını yitirdiğini, dünya üzerindeki her dört kişiden bir tanesinin güvenilir içme suyuna ulaşım sağlayamadığına dikkat çeken Demir Şarman, oluşturulan rapora göre, küresel su arzının 2050 senesine kadar yüzde 55 oranında yükseleceğine işaret etti.

Yorumlar (0)