Dünyada bir ilk! Aşısızlara sağlık vergisi

Kanada'da Quebec yönetimi, koronavirüs aşısı yaptırmak istemeyen kişiler için özel bir sağlık vergisini uygulamaya hazırlanıyor. 

DÜNYA 13.01.2022, 07:52 13.01.2022, 17:42
Dünyada bir ilk! Aşısızlara sağlık vergisi

Kanada'da, koronavirüs aşısı olmayanlara özel bir vergi hazırlığı gündemde.

“Aşısızlara sağlık vergisi”

Kanada’nın Quebec Bölge Hükümeti Başkanı François Legault, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Aşı olmak istemeyen bütün yetişkinlerin ödeyeceği bir sağlık payı üzerinde çalışıyoruz" sözlerini kullandı.

Quebec'te yetişkinlerin yalnızca yüzde 10'unun aşı olmadığını belirten Legault, aşısızların aşı olan yüzde 90'lık dilime "zarar vermemesi" gerektiğini ifade etti. Diğer vatandaşlar açısından aşısızların "mali yük" oluşturduğunu aktaran Legault, aşı karşıtlarının "hastaneleri doldurduğunu" dile getirdi.

Resmi rakamlara bakıldığında Kanada’nın Quebec bölgesinin, 8 milyonluk nüfusu bulunuyor. 2 bin 742 koronavirüs hastası, tedaviye alınırken bunlardan 255'i yoğun bakımda tedavi görüyor.

Aşısızlara sınırlamalar

Vaka sayılarının artması sebebiyle geçen senenin sonunda Quebec, kamusal hayata yeniden kısıtlamalar getirmişti. Gece saatlerinde sokağa çıkış yasağı ve özel yerlerde toplu buluşmaların sınırlanması da bunlar arasında yer alıyor. Aşısızların esrar ve alkol satılan yerlere girişleri de yasaklandı.

Yorumlar (0)