Dünyaca ünlüydü: İranlı film yönetmeni tutuklandı

2015 senesinde Berlin Film Festivali’nde Taksi Tahran filmiyle Altın Ayı ödülüne layık görülen tanınmış yapımcı Cafer Penahi, İran’da bir hafta içerisinde tutuklanma kararı alınan üçüncü film yönetmeni oldu.

DÜNYA 12.07.2022, 15:45 13.07.2022, 08:53
Dünyaca ünlüydü: İranlı film yönetmeni tutuklandı

İran’ın tanınmış yönetmenlerinden olan Cafer Penahi için tutuklama kararı çıkarıldı. İran yönetimine karşı muhalif düşünceleriyle de bilinen Penahi, İran’da bir hafta içerisinde tutuklanan üçüncü film yönetmeni oldu.

Birçok uluslararası film festivalinde yarıştı

Tanınmış yapımcı, 2015 senesinde Berlin Film Festivali’nde Taksi Tahran filmiyle Altın Ayı ödülüne layık görülmüştü. Filmiyle birden fazla uluslararası festivalde boy göstermişti.

Farklı bir yönetmen için gitti, tutuklandı

İran basınında yapılan haberlere göre 62 yaşında olan Penahi, tutuklanma kararı alınan farklı bir yapımcının durumunu kontrol etmek için savcılığa gittiği esnada tutuklandı. Diğer iki yönetmenin ve Penahi’nin Abadan şehrinde mayıs ayında 43 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan çöken bina ile ilgili protestolara destek sağladığı sebebiyle tutuklandığı ifade edildi.

İnşaat halinde olan binanın çökmesinin sonrasında sorumlulara ceza verilmesi istemiyle protesto gösterileri gerçekleştirilmiş ve birçok kişi polisler tarafından gözaltına alınmıştı. Bu olay sonrasında bir grup İranlı film yönetmeni açık mektup paylaşarak, protestolarda uygulanan şiddete karşı çıkmıştı.

Yorumlar (0)