Dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous: Putin hiçbir sır güvende değildir!

Dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous Rusya Merkez Bankası’nı hackleyerek Putin’e sert bir mesaj gönderdi. Putin’in her adımını takip ettiklerini söyleyen hacker grubu devlete ait binlerce gizli belgenin de ellerinde olduğunu açıkladı.

DÜNYA 26.03.2022, 10:41 26.03.2022, 10:51
Dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous: Putin hiçbir sır güvende değildir!

Dünyanın en çok bilinen hacker gruplarından biri olan Anonymous Rusya Merkez Bankası’nı hackleyerek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e sert bir mesaj gönderdi. Anonymous Putin için paylaştığı mesajda “Putin biz her yerdeyiz. Sarayındayız. Masandayız. Uyuduğun yerdeyiz. Yemek yediğin yerdeyiz. Hiçbir sır güvende değildir.” İfadelerini kullandı.

35 binden fazla dosya var

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş sonrasında Ukrayna’ya destek vermek adına başta Kremlin olmak üzere birçok Rus devlet sitesini hackleyen dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous son olarak Rusya Merkez Bankası’na ait hesabı hackledi. Gizli anlaşmaların ellerinde olduğunu söyleyen Anonymous yaklaşık 35 bin dosyadan oluşan 28 gigabaytlık verinin olduğunu açıkladı. Anonymous bazı internet sitelerinden görülebilen bu dosyalarda gizli anlaşmaların olduğunu vurguladı.

Putin’e sert mesaj

Hacker grubu son olarak Rusya Merkez Bankası’nı hackleyerek Vladimir Putin’e sert bir mesaj gönderdi. Anonymous yaşanan bu gelişme hakkında bir açıklama da yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Merhaba Dünya vatandaşları. Putin uzun bir süredir Rus halkını açlığa sürüklüyor. Medyayı durdurarak muhalifleri cezalandırmaya devam ediyor. Kendisi Kremlin’in odalarında eğleniyorken Rus halkı sokakta acı çekiyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir suçlu, bir çocuk katili ve bir diktatördür. Putin oligark arkadaşlarıyla birlikte dünyayı bir felakete sürüklüyor. Ukrayna’da çıkan savaşta Putin’in emriyle binlerce insan öldürüldü ve yüz binlerce insan evinden oldu. Okullar hastaneler ve sığınaklar bombalandı. Aileler çocuklarını, çocuklar ailelerini kaybetti. Vladimir Putin’e çağrımız Şili’de, Nijerya’da ve Nikaragua’da diktatörlere ne yaptığımızı hatırlaması. ABD’yi, İsrail’i, Avrupa’yı, SARS’ı, Master Card’ı ve diğer tüm savaş destekçilerini nasıl cezalandırdığımızı hatırlaması.

“Hiçbir sır güvende değildir”

Vladimir Putin hiçbir sır güvende değildir. Biz senin sarayındayız, masandayız, uyuduğun odandayız ve yemek yediğin yerdeyiz. Şimdi Rusya Merkez Bankası’na ait binlerce belgeyi, yazışmaları, anlaşmaları, oligarklarınızın ticari sırlarını, para transferlerini, diğer ülkeler ile imzalandığınız ticari anlaşmaları, halktan sakladığınız gerçek ekonomi raporlarını, beyannamelerinizi, kullandığınız programları ve konferans videolarınızı paylaşıyoruz. ABD, Avrupa Birliği ve NATO yalancıdır ve tek hedefleri insanları köleleştirmektir. Hepsinin gizli anlaşmaları var. Dünyanın her yerindeki masumlar yalnız değiller. Biz masumların yanında yer alıyoruz. Savaşın ve sömürünün yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Biz birliğiz ve affetmeyiz. Bunu unutmayın ve bizi bekleyin.

Farklı sitelere yüklendi

Anonymous Rusya Merkez Bankası’na ait 35 binden fazla belgeyi bazı internet siteleri üzerinden paylaştığını ifade ederek, yaşanabilecek engellemeler nedeniyle de belgeleri farklı internet sitelerine yüklediklerini açıkladı. Anonymous tarafından paylaşılan belgelere dünya üzerinden herkes ulaşmaya başlarken ilgili belgelerin de yetkililer ve konunun uzmanları tarafından çözülmeleri bekleniyor.

Yorumlar (0)