Dünya'yı sarsan ölüm! BAE’de 40 günlük yas ilan edildi

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Halife bin Zayid Al Nahyan hayatını kaybetti. Al Nahyan’ın ölüm haberi sonrası ülkede 40 günlük yas ilan edildi. 

DÜNYA 13.05.2022, 14:14 15.05.2022, 09:20
Dünya'yı sarsan ölüm! BAE’de 40 günlük yas ilan edildi

Uzun yıllardır yaşadığı sağlık sorunları ile gündeme gelen Halife bin Zayid Al Nahyan’ın durumu son günlerde daha da ağırlaştı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayata tutunamayan Al Nahyan’ın önceki gün vefat ettiği duyuruldu. BAE Devlet Başkanı’nın vefatı sonrası ülkede 40 günlük yas ilan edildi. Bu kapsamda 40 gün boyunca ülkedeki bayraklar yarıya indirilecek. 

3 gün boyunca kamu kurumları ve özel sektördeki çalışmalar durduruldu

BAE’li yetkililer, Al Nahyan’ın vefatı üzerine kamu kurumları ve özel sektördeki çalışmaların 3 gün boyunca askıya alındığını açıkladı. Dünya basınında geniş yer bulan ölüm haberi sonrası BAE hükümetinin önde gelen isimleri toplantı düzenleyerek, bundan sonraki süreçte atılacak adımları ele aldılar. 

18 senedir devlet başkanlığı görevini yürütüyordu

Yaklaşık 18 senedir Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanlığı görevini yürüten Al Nahyan, aynı zamanda Abu Dabi Emiri olarak da görev yapıyordu. Al Nahyan, 3 Kasım 2004’ten bu yana devlet başkanı olarak çalışmalarına devam ediyordu. 

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ikinci devlet başkanıydı

1948 doğumlu olan Al Nahyan, Abu Dabi Emirliği’nin 16’ıncı lideriydi. Al Nahyan aynı zamanda BAE tarihinin ikinci devlet başkanı olarak da tarihteki yerini aldı. Ülkenin hem ekonomik hem de ticari anlamda çağ atlamasına önemli katkılar sağlayan Al Nahyan’ın vefat haberi, ülkede büyük üzüntü yarattı. 

Yorumlar (0)