Dünya liderlerinden peş peşe mesajlar

Erdoğan'a telefonla ulaşan ülke liderleri, ülkemiz ile dayanışma içerisinde olduklarını kaydederek Türk halkına 'geçmiş olsun' temennilerini iletti.

DÜNYA 06.02.2023, 22:16
Dünya liderlerinden peş peşe mesajlar

Liderlerden Erdoğan'a 'geçmiş olsun' telefonları geldi.



Azerbaycan 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla aradı, depremler sebebiyle taziyelerini illetti, ülkemize desteğini dile getirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Erdoğan'ı telefonla arayan Aliyev, ülkemizde yaşanan deprem neticesinde çok sayıda vefat ve yıkım haberinin kendilerini çok üzdüğünü ve sarstığını kaydetti.

Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, depremde can verenlerin aileleri ve yakınlarına şahsı ve Azerbaycanlılar adına taziyelerini göndererek, "Yaralılara da acil şifalar temenni ediyorum. Bu çok büyük felakettir. Türkiye'nin acılarını paylaşıyoruz. Türkiye ve Azerbaycan her daim birbirinin yanındadır." diye konuştu.

Kendisinin talimatıyla ülkemize 420 kişiden oluşan bir kurtarma ekibinin nakledildiğini ve ekibin Türk meslektaşlarıyla birlikte faaliyetlere başlayacaklarını söyleyen Aliyev, "Gereksinim duyulan yardım malzemeleri de çok yakın vakitte Türkiye'ye nakledilecek." dedi.

Erdoğan da dayanışma ve destek için Aliyev'e ve Azerbaycanlılara teşekkür etti.



KKTC

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, depremler sebebiyle Erdoğan'ı telefonla arayan Başbakan Ünal Üstel ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, vefat edenler için taziye temennilerini iletti, yaralılara şifa diledi.



Rusya

Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Erdoğan'ı telefonla arayarak yaşamını yitirenler için taziye dileklerini iletti, yaralılara şifa temennisinde bulundu.Putin, bahse konu görüşmede, Rusya Federasyonu'nun ülkemize afetle mücadele ve arama kurtarma alanında yapacağı desteklere dair de bilgi verdi.



Yunanistan

Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou ve Başbakan Kiryakos Miçotakis de Erdoğan ile telefonda görüşerek can verenler için taziye temennilerini iletti, yaralılara şifa temennisinde bulundu.



Suudi Arabistan

Erdoğan'ı telefonla arayan Veliaht Prens Muhammed bin Selman, vefat edenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa temennisinde bulundu.



İsrail

Deprem sebebiyle Erdoğan'ı telefonla arayan Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, yaşamını yitirenler için taziyelerini iletti, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.



Ürdün

Erdoğan'ı telefonla ulaşan Kral II. Abdullah da vefat edenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa temennisinde bulundu.



Fransa

Erdoğan'a depremlerde can verenler için taziyelerini ileten Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.



Kazakistan

Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ise Türkiye Cumhurbaşkanı'nı telefonla arayarak, deprem sebebiyle geçmiş olsun temennilerini iletti.



Özbekistan, Pakistan, BAE...

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Erdoğan'ı telefonla aradı ve depremde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

Türkiye ile dayanışma içerisinde olduklarını vurgulayan liderler, Türk halkına 'geçmiş olsun' temennilerini iletti.


(Mirziyoyev)

Yorumlar (0)