Dünya liderlerinden deprem mesajları!

Dünya liderleri, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan deprem sebebiyle dayanışma ve başsağlığı mesajları yayınladı.

DÜNYA 25.01.2020, 02:24 25.01.2020, 12:52
Dünya liderlerinden deprem mesajları!

Dünyanın çeşitli noktalarından birçok lider Elazığ'da meydana gelen depremden dolayı dayanışma ve taziye mesajları gönderdi.

Avrupa Birliği: Türk halkı ile dayanışma içerisindeyiz

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, depremle ilgili sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Düşüncelerimiz Türk halkı, kurbanların aileleri, yaralılar ve zarar görenler ile. Yakından takip ediyoruz. Türk halkı ile tam dayanışma içerisindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

AB Komisyonunun Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Janez Lenarcic, Twitter hesabındaki paylaşımda, Türkiye'nin doğusundan "endişe verici" haber aldıklarını belirterek, "Can kayıplarından dolayı üzgünüm ve umarım sayı artmaz. Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi (ERCC) durumu yakından izliyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de temaslarda bulunan Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor ise Twitter hesabından, "Az önce Türkiye'den döndüm ve depremi öğrendim. (Depremden) etkilenen aileler ve kentlerle tam dayanışma ve sempati içerisindeyim. İlgili kurumlara başarılar diliyorum." mesajını iletti.

Letonya'dan başsağlığı

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ise Twitter'dan yaptığı paylaşımda, depremde ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Yunanistan'dan "geçmiş olsun"

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Twitter’dan yaptığı paylaşımda "Türkiye'yi vuran yıkıcı depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk halkı ile canıgönülden dayanışma içindeyiz. Arama ve kurtarma ekiplerimiz yardım etmeye hazır” ifadelerini kullandı.

Arnavutluk: Türk halkının yanındayız

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Türk halkının yanında olduklarını bildirdi. Rama, dost ülke Türkiye'de ağır bir depremden kaynaklanan korkunç bir felaket meydana geldiğini belirterek depremde hayatını kaybedenler olduğunu söyledi. Rama, "Türk halkının yanındayız. Allah'tan, ülke yetkilileri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu trajediyle başa çıkmak için güç vermesini dua ediyorum." mesajı verdi.

Meksika ve AND'den taziye mesajı

Meksika hükûmeti ile Bolivya, Kolombiya, Ekvador, Peru ve Şili'nin oluşturduğu AND Parlamentosu, depremde hayatını kaybedenler için Türkiye'ye taziye mesajı iletti. Meksika Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Meksika hükûmeti, depremde hayatını kaybedenler için Türk halkı ve hükümetine başsağlığı diliyor, afetzedelerle dayanışma içinde olduğunu vurguluyor." mesajı verildi.

Güney Amerika'da Bolivya, Ekvador, Kolombiya, Peru ve Şili'nin oluşturduğu AND Parlamentosu da sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamayla Türkiye'ye desteklerini iletti. AND Parlamentosu Başkanı Victor Rolando Sousa ve Genel Sekreter Eduardo Chiliquinga Mazon'un, tüm parlamenterler adına, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa dilediği aktarıldı.

KKTC'den başsağlığı

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, "Şahsım ve Kıbrıs Türk halkı adına yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah'tan rahmet, geride kalanlarına ve tüm Türk ulusuna başsağlığı ve sabırlar dilerim." mesajı verdi.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da "Bu akşam Türkiye’nin Elazığ ili başta olmak üzere çevre illerde de yaşanan deprem ve beraberinde can kayıpları olduğu haberini maalesef büyük bir üzüntüyle öğrendik. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaslı ailelerine başsağlığı dilerken yaralılara da acil şifalar dilerim. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, resmî Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, Elazığ'da meydana gelen deprem ve depremde hayatını kaybedenler nedeniyle derin üzüntü içinde olduğunu belirtti. Tatar, "Şahsım, halkımız ve hükümetim adına tüm Türkiye'ye en kalbi duygularla geçmiş olsun dileklerimizi ifade eder, ölenlere Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar dilerim." mesajı verdi.

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da Twitter hesabından bir mesaj yayınlayarak, "Can kayıplarının da olduğu bir deprem felaketi yaşayan Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk halkının acısını paylaşıyorum. Hayatını kaybedenlerin yakınlarının başı sağ olsun, yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadesine yer verdi.

KKTC İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ise Twitter mesajında, "Merkez üssü Elazığ olan ve çevre illerde de ciddi yıkıma neden olan deprem nedeniyle büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Depremden etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ölü sayısının artmaması diliyor, Türkiye’nin acısını paylaşıyorum. Başımız sağ olsun." paylaşımında bulundu.

Kosova: Türk dostlarımızın yanındayız

Kosova Birinci Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Behgjet Pacolli, "Can kaybının olmamasını umuyor ve dua ediyoruz. Bu anlarda Türk dostlarımızın yanındayız. Kosova Güvenlik Güçleri, depremden etkilenen bölgelerde yardım sunmaya hazırdır." ifadesini kullandı.

Bosna Hersek: Türk halkının yanındayız

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyesi Sefik Dzaferovic, Erdoğan'a taziye mesajı göndererek, "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenizde meydana gelen trajik deprem haberini büyük bir üzüntü ile öğrendiğimi ifade etmek istiyorum. Dualarımızla Türk halkının yanındayız. Size, Türk halkına ve özellikle depremde yaşamlarını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum." dedi.

Kuzey Makedonya: Türkiye ile dayanışma içindeyiz

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, resmî Twitter hesabında Elazığ'da meydana gelen depremle ilgili yaptığı paylaşımda, "Türkiye'deki depremde hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarını derin başsağlığı diliyorum. Türkiye ve Türk halkıyla dayanışma içindeyiz." ifadelerini kullandı.

Kanada: Sizler dualarımızdasınız

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Elazığ'da meydana gelen depreme ilişkin taziye mesajı yayımlayarak, "Türkiye'den yıkıcı haberler geldiğini" belirterek, "Kalplerimiz bugünkü depremde yaralanan veya sevdiklerini kaybeden herkesle beraber. Sizler bu gece dualarımızdasınız." mesajı verdi.

Malezya: Her türlü yardıma hazırız

Malezya hükûmeti, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye'ye taziye mesajı gönderdi. Malezya Başbakan Yardımcısı Wan Azizah Wan İsmail, derin üzüntülerini belirterek, "Malezya halkı, bu zor zamanında Türkiye halkının yanındadır ve her türlü yardımı yapmaya hazırdır." ifadesine yer verdi.

Ukrayna Büyükelçiliği: Herkese geçmiş olsun

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliğinden de depreme ilişkin Twitter'dan yayımlanan mesajda, "Elazığ merkezli depremden etkilenen herkese geçmiş olsun. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

İran Büyükelçisi: Acil şifalar

İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Farazmand, Twitter hesabından, "Dost ve kardeş Türkiye devlet ve halkına, özellikle Elazığ'daki kardeşlerimize başsağlığı diliyoruz. Yüce Allah'tan hayatlarını kaybedenlere rahmet ve aileleri için de sabır, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz." paylaşımında bulundu.

Yorumlar (0)